Muhasebe skandallarının önlenmesinde iç kontrol sisteminin etkinleştirilmesi - Atmaca, Metin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)
Muhasebe skandalları, hileli finansal raporlama sonucunda ilgili finansal tablo kullamcılarmın yanlış kararlar almasına yol açmış ve işletmelerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine zarar vermiştir. Muhasebe skandallarının önlenmesinde iç kontrol sisteminin etkin biçimde işletmede işletilmesi ve işletmede kurumsal yönetim ile denetim olgusunu içeren uygulamaların bütünleştiği bir yapının oluşturulması gereklidir. Bu bağlamda çalışmada muhasebe skandalları ile işletmelerde ön plana çıkan iç kontrol sisteminin bu tür skandalları önlemede etkin bir araç olarak kullanılmasına yönelik teorik çerçevede açıklamalara yer verilmiştir.

Accounting scandals have led users of financial sheets take false decisions as a result of misleading financial reporting and damaged sustainability of business operations. Therefore effective functioning of internal control systems in preventing accounting scandals in business and an integrated structure where corporate governance and auditing are integrated are requirements in pereving accounting scandals. In this regard, accounting scandals and effective use of internal control system in preventing accounting scandals as a tool have been discussed theoretically in the study.
Activating internal control system in preventing accounting scandals
Keywords: Muhasebe Skandalları; İç Kontrol; İç Kontrol Sistemi