Global büyüme ve kriz - Aydoğuş, İsmail (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2000)
İletişim teknolojisindeki önemli gelişmelerin de etkisiyle 1980’den sonra ivme kazanan dünya ekonomilerinin globalleşmesi sürecinde uluslararası ticaretin ve de özellikle uluslararası sermayenin önündeki engeller ortadan kaldırılmıştır. Bu süreç içinde ekonomiler arasındaki karşılıklı bağımlılık artmıştır. Bunun neticesinde en küçük bir kriz dalgası büyüyerek hemen diğer ülkeleri de etkisi altına alabilmektedir.

During the globalization process that has gained great impetus due to the important developments in the communication technologies the obstacles of international trade and especially international finance have been removed. Throughout this process interdependency of economies has increased. Hence a small economic crises has the capable of spreading over other countries glowingly in the shortest time.
Keywords: Global Büyüme; Kriz