Anahtarlamalı ve Öngörülü Vektör Kuantalama ile Çok Çözünürlüklü Görüntü Sıkıştırma - Yakut, Mehmet; Öztürk, Sıtkı; Karakuzu, Cihan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2004)
Bu çalışmada çok çözünürlüklü görüntü temsili için piramit temsildekine benzer şekilde, yeni vektör oluşturma biçimi önerilmiştir. Burada tanımlanan yeni vektör oluşturma biçimi ile ardışıl vektör bileşenleri arasında yüksek öngörülebilirlik elde edilmektedir. Ayrıca önerilen vektör biçimi için anahtarlamalı kod tablolu, öngörülü vektör kuantalama yöntemi geliştirilmiştir. Düşük çözünürlük düzeyine ilişkin vektör kuantalanmış bilgi kullanılarak daha yüksek çözünürlük düzeyine kullanıcı isteğine bağlı olarak geçilmektedir. Geliştirilen yöntem yavaş internet servisleri üzerinden görüntülerin kullanıcı isteği ile kademeli olarak yüksek çözünürlük düzeylerinde izlenmesi, düşük iletim hatları üzerinden suçlu görüntülerinin bulunduğu geniş veri tabanlarında hızlı görüntü arama gibi uygulamalarda kullanmaya uygundur.
Keywords: Vektör Kuantalama, Çok Çözünürlüklü Görüntü Temsili, Özellik Tabanlı Kuantalama, Görüntü Sıkıştırma