Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin ekonomik dönüşüm sürecinde temel eğilimler - Demirbugan, M. Alper (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2005)
Doğu Avrupa ve Asya’da kolektif sistem içinde yer alan ülkelerde, 1989-1991 yılları arasında politik yönetimlerin deği şmesi ve piyasa ekonomisine geçmeye yönelik reform programlarının uygulanmasıyla başlayan süreçte ortaya çıkan temel eğilimler özelleşme, dışa açılma ve gelir dağılımında bozulma biçiminde belirginle şmi ştir. Bu eğilimler, hız ve kapsam açısından Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında farklılık göstermektedir. Bu çalı mada söz konusu eğilimler ülke grupları için karşılaştırmalı bir yaklaşımla incelenmektedir.
Keywords: Doğu Avrupa; Bağımsız Devletler Topluluğu; Ekonomik Dönüşüm