ORCID "0000-0002-9037-2945" için listeleme
-
Afyonkarahisar ili’nde satışa sunulan çupra (sparus aurata) ve levrek (dicentrarchus labrax) balıklarının mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılması
Pamuk, Şebnem; Demirel, Yağmur Nil; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2019)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar‟da balıkçılarda satışa sunulan balıkların (çupra ve levrek) mikrobiyolojik kalite düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmada, 14 farklı balıkçıdan rastgele seçilen 82 adet (43 çupra, 39 ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan ambalajlı ve ambalajsız dondurma örneklerinin mikrobiyolojik kalite parametrelerinin araştırılması
Acaröz, Ulaş; Kara, Recep; Gürler, Zeki; Soylu, Ali; Küçükbüğrü, Nurtaç (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2023)Dondurma, yaygın olarak tüketilen yüksek besin değerine sahip bir süt ürünüdür. Bu çalışmada Afyonkarahisar'da pazarlanan ambalajlı dondurma (n:40) ve ambalajsız dondurma (n:40) örneklerinin mikrobiyolojik kalitesi ... -
Somatik hücre sayısının ve mevsimin manda süt kalitesine etkisinin araştırılması
Gürler, Zeki; Karadaş, Erkan; Kozan, Esma; Çelik, Hacı Ahmet; Birdane, Mehmet Fatih; Kara, Recep; Acaröz, Ulaş (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Sütün somatik hücre sayısı (SHS), kimyasal kompozisyonu ve mikrobiyolojik kalitesi çiğ sütün genel kalitesi açısından en önemli özelliklerdir. Çalışmamızda manda sütlerinin mevsimsel olarak SHS, kimyasal kompozisyonu ve ... -
Some physicochemical properties and fatty acid compositions of different originated anatolian water buffaloes milk samples
Gürler, Zeki; Guner, Senem; Dedebaş, Tuğba; Ekiz Ünsal, Teslime (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 01.03.2023)This study was carried out to determine the physicochemical properties and the fatty acid composition of milk samples collected from different originated Anatolian water buffaloes living in the same farm. The fat amounts ...