Browsing by Author "Çetingül, İbrahim Sadi"
Now showing items 1-7 of 7
-
Effects of Poppy Seed Oil Supplementation in Diets on Egg Production, Egg Quality and Some Blood Parameters in Laying Hens
Bayram, İsmail; Çetingül, İbrahim Sadi; Yardımcı, Mehmet; Şahin, Emine Hesna; Akkaya, Abdil Burhaneddin; Uyarlar, Cangir (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Poppy has been one of the most important medicinal plant in humans until now. It and its products can not be manufactured synthetically. This study was conducted to determine the effects of poppy seed oil (PSO) supplementation ... -
Effects of Supplementation of Aniseed (Pimpinella anisum L.) at Various Amounts to Diets on Lipid Peroxidation, Antioxidant Activity and Some Biochemical Parameters in Laying Quails (Coturnix coturnix japonica)
Küçükkurt, İsmail; Avcı, Gülcan; Eryavuz, Abdullah; Bayram, İsmail; Çetingül, İbrahim Sadi; Akkaya, Abdil Burhaneddin; Uyarlar, Cangir (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009)Aniseed (Pimpinella anisum L.), an aromatic plant, is an annual herb cultivated in many countries but indigenous to Iran, India and Turkey. Aniseed has been used effects of carminative, antiseptic, antispasmodic, ... -
Etlik piliç rasyonlarında farklı kimyon düzeylerinin performans ve bazı kan parametreleri üzerine etkisi
Şen, Yasin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 14.07.2020)Bu çalışmada etlik piliç yemlerine farklı düzeylerde katılan kimyonun büyüme parametreleri, karkas, bazı iç organ ağırlık ve uzunlukları ile bazı kan serum parametreleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada 200 adet ... -
Geçiş Dönemindeki Süt İneklerine Rasyona İlave Olarak Verilen Niasin, Kolin ve Biotinin Bazı Kan ve Süt Parametreleri Üzerine Etkisi
Uyarlar, Cangir (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2010)Bu çalışmada geçiş döneminde (doğum öncesi 3 hafta ve doğum sonrası 3 hafta) olanHolştayn ırkı 42 adet süt ineği kullanılmıştır. Çalışmada geçiş dönemindeki süt ineklerine rasyona ilaveten verilen rumen korumalı kolin (KL), ... -
Mersin Bitkisinin (Myrtus Communıs L.) Broiler Rasyonlarında Kullanım İmkanlarının Araştırılması
Tunçer, Pınar (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2012)Bu çalışmada, broiler yemlerine farklı düzeylerde mersin yaprağı ve mersin uçucu yağı ilavesinin performans, karkas, kan ve bağırsak parametrelerine olan etkisi araştırılmıştır. Çalışmada, 525 adet broiler civciv, 5 ... -
Yem fabrikasında üretilen peletyemlerde pelet kalite faktörü (pkf) değerinin pelet kalitesi ve enerji tüketimine etkisinin incelenmesi
Çakmak, Ali (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.02.2020)Bu araştırmada farklı formülasyonlara sahip karma yemlerdeki PKF değerinin pelet kalitesi üzerine ve enerji tüketimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede ticari bir yem fabrikasında 4 farklı besi yeminde çalışma ... -
The Importance of Fats in Farm Animal Nutrition
Çetingül, İbrahim Sadi; Yardımcı, Mehmet (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Being present in many feedstuffs, fats are one of the most important components of diets. Fat supplements play an important role in improving the absorption of fat soluble vitamins and reducing the powderiness of feed. ...