Browsing by Author "Akarca, Gökhan"
Now showing items 1-11 of 11
-
Afyonkarahisar Piyasasında Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Çalışmalar
Akarca, Gökhan; Kuyucuoğlu, Yahya (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden alınan, 50 adet sade dondurma örneğinde, toplam mezofil, toplam psikrofil, koliform bakteriler ve S. aureus sayıları belirlendi. Araştırmada incelenen ... -
Afyonkarahisar’da Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Çalışmalar
Akarca, Gökhan; Kuyucuoğlu, Yahya (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden alınan 50 adet sade dondurma örneğinde toplam mezofil, toplam psikrofil, koliform bakteri ve S. aureus sayıları saptandı. Dondurma örneklerinden ... -
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
Keskin, Simge Nur; Şin, Ebru; Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (2018)Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ... -
Değişik Oranlarda Tarçın İlave Edilmiş Pastörize Sütlerde Raf Ömrünün Değişimi
Akarca, Gökhan; Kahraman, Ayşin; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)Pastörize sütün besin değeri UHT sütten daha yüksek olmasına karşın, raf ömrü çok daha kısadır. Bu araştırmada pastörize sütlere çeşitli oranlarda UV ışın altında sterilize edilmiş toz tarçın (Cinnamomum verum) ilave ... -
Farklı ağaç reçineleri ile dış yüzeyleri kaplanan yumurtaların bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite özelliklerinin karşılaştırılması
İstek, Ömer (2016)Bu araştırmada; yumurtaların raf ömrünün arttırılması ve mikrobiyolojik kontaminasyonların azaltılması hedeflenerek, gıda sanayiinde hijyenik yönden daha güvenilir ve daha uzun süre tazeliğini koruyan ürünlerin sunulması ... -
Fermente sucuklarda nitrit yerine nisin kullanımının bazı gıda patojenleri üzerine etkileri
Demirkol, Dilek (2019)Bu araştırmada, farklı oranlarda nitrit ve nisin ilaveleriyle üretilen sucuk hamurlarına et ve et ürünlerinde gelişmesi muhtemel dört öncelikli gıda patojeni(Escherichia coli, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria ... -
Formalin ile tespit edilmiş çizgili kas dokuları üzerine borik asitinmuhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
Formalin, kadavralar için en iyi tespit solüsyonu ve koruyucu kimyasaldır. Bununla birlikte insan sağlığı üzerine zararlı ve karsinojenik etkilere sahiptir. Diğer yandan bor ise; insanlar için gerekli olan ve insan sağlığı ... -
Gıda Muhafasında Kullanılan Bazı Doğal Antimikrobiyaller
Akarca, Gökhan; Gök, Veli; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)İnsanların toplu halde yaşamaya başlamalarıyla birlikte gıdalar; üretim ve takip eden süreçlerde çeşitli nedenlerden dolayı patojen mikroorganizmalar ile kontaminasyona uğrayabilmektedir. Bu nedenle gıdaların korunması ve ... -
Kefir ve Sağlık Açısından Önemi
Tomar, Oktay; Çağlar, Abdullah; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017)Fermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon aşamasında oluşan yeni ... -
Kılıflanmış Sade Ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan (2013)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu ile elde edilen mozzarella peynirlerine, haşlama işleminin ardından 3 değişik formulasyonda baharat karışımları ilave edilmiş, yoğurulmuş ve fibroz kılıflara doldurulmuştur. ... -
Lactobacillus Acidophilus ve Bifidobacterium Bifidum Türlerinin Manda ve İnek Sütünden Elde Edilmiş Mozzarella Peynirlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yıldırım, Gamze (2019-03-01)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu kullanılarak, inek sütünden, manda sütünden mozzarella peyniri üretilmiş, Lactobacillus acidophilus ile Bifidobacterium bifidum kültürleri ilave edilerek inek ve manda ...