Gelişmiş Arama

Toplam kayıt 4, listelenen: 3-4

    • Gıda işlemede kızıl ötesi uygulaması 

      Yalçın Seda (Institute Of Economic Development And Social Researches Publications®, 2019)
      Bu çalışma, kızılötesi ısıtmanın çeşitli gıdalar üzerine uygulanmasının son yıllarda popüler olduğunu göstermektedir. Kızılötesi yakın kızılötesi (0.75 – 1.4 μm), orta kızılötesi (1.4 - 3 μm) ve uzak kızılötesi (3 - 1000 ...
    • Patates püresi ve ekşi hamur içeren yöresel ekmek üretimi 

      Yalçın Seda (Institute Of Economic Development And Social Researches Publications®, 2019)
      Son zamanlarda, insanlar sağlıklı gıdaları örneğin antioksidan, mineraller ve vitaminler içeren ekmek tercih ediyorlar. Bu bileşenler ekmeğin besleyici özelliğinde artışa neden olmaktadır. Önemli bir bitki olan patates, ...