Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Patates püresi ve ekşi hamur içeren yöresel ekmek üretimi
(Institute Of Economic Development And Social Researches Publications®, 2019)
Son zamanlarda, insanlar sağlıklı gıdaları örneğin antioksidan, mineraller ve vitaminler içeren ekmek tercih ediyorlar. Bu bileşenler ekmeğin besleyici özelliğinde artışa neden olmaktadır. Önemli bir bitki olan patates, ...
Belediyelerde gıda bankacılığı
(Çizgi Kitabevi Yayınları, 2019)
Bu çalışmada, belediyelerin gıda bankacılığı konusunda uygulamaları, gıdaların muhafaza şartları ve uyulması gerekli kurallar hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. Gıda bankacılığında en önemli kriter, hijyenik açıdan ...
Effects of infrared treatment on tocopherols, total phenolics and antioxidant activity of soybean samples
(Wageningen Academic, 2016)
In this study, infrared treatment at different powers (814, 1,003, 1,208, 1,342 W) was applied to unsoaked and soaked (30 min, 45 min) soybeans (cvs. Adasoy and Nazlican) for 10 or 15 min. Effects of infrared treatment on ...
A local dessert in kibriscik district of Bolu: Hosmerim
(Çizgi Kitabevi Yayınları, 2019)
Kıbrıscık district, which is one of the 8 districts of Bolu province with its cultural differences, historical texture and traditional cuisine, is located at the foot of Köroğlu Mountain, which was active in ancient times, ...