Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÇağlar,Abdullah
dc.contributor.authorİnce, Merve
dc.date.accessioned2019-05-28T12:43:44Z
dc.date.available2019-05-28T12:43:44Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/6310
dc.descriptionNowadays, the incidence of certain diseases are increasing. Among such disease, one of the remarkable deterioration of carbohydrate tolerance is Diabetes Mellitus. It is the most common endocrin disease worldwide. World Health Organization (WHO) suggest that more than 300 million people in 2025 in the world can be diabetic.In our country, diabetes have been so common that the purpose of this thesis is to investigate the different herbs and spices of mechanisms in the nutritions processes applied; the place and the importance of those herbs & spices in diabetes treatment. For controlling and following of Diabetes Mellitus, drugs are used while herbs and spices are used to support diet and nutrition. In the Diabetes Mellitus patients nutrions of diseases of plants and herbs have been used since antiquity so that the therapeutic use of herbs and spices in Turkey and the world has become a common tradition. In this thesis, researches on the impact of natural herbs and spices which are used to treat diabetes in Turkey and the World are placed. It will also help those who want to know about this topic is intended.en_US
dc.description.abstractGünümüzde bazı hastalıkların görülme sıklığı giderek artmaktadır. Böyle hastalıklar arasında dikkat çekenlerden biri karbonhidrat toleransının bozulması yani Diabetes Mellitus’dur. Diabetes Mellitus, tüm dünyada en sık rastlanan endokrin hastalığıdır. Dünya Sağlık TeĢkilatı (WHO), 2025 yılında 300 milyondan fazla insanın diyabetik olacağını ileri sürmektedir. Ülkemizde Diyabet hastalığı bu kadar yaygın hale gelmiĢken, bu tezin yapılmasındaki amaç, tedavi sürecinde uygulanan değiĢik bitki ve baharat türlerinin etki mekanizmasını araĢtırmak ve bu bitki ve baharatların diyabet hastalarının beslenmesindeki yeri ve öneminin tespitidir. Diabetes Mellitus kontrol ve takibinde ilaç, diyet ve beslenmeye destek amacıyla bitki ve baharatlar kullanılmaktadır. Diyabet hastalarının beslenmesinde bitki ve baharatlar ilk çağlardan beri kullanılmaktadır ki beslenmeye takviye bitki ve baharat kullanımı Türkiye ve Dünya’da yaygın bir gelenek haline gelmiĢtir. Bu tezde, diyabet hastalarının beslenmesinde Besin destek öğesi olarak kullanılan, Bitki ve baharatların etkileri üzerine Ülkemizde ve dünyada yapılan araĢtırmalara yer verilmiĢtir. Bu konuda bilgilenmek isteyenlere de yardımı olması amaçlanmıĢtır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDiyabet, Beslenme, Bitkiler, Baharatlaren_US
dc.titleDİYABET HASTALARININ BESLENMESİNDE BESİN DESTEK ÖĞESİ OLARAK KULLANILAN BİTKİ VE BAHARATLARen_US
dc.title.alternativeHERBS AND SPİCES THAT CAN BE USED AS NUTRİTİONAL SUPPLEMENTS İN NUTRİTİON OF DİABETİC PATİENTSen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage145en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster