Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKahyaoğu, Mustafa
dc.contributor.authorKıvanç, Merih
dc.date2014-11-06
dc.date.accessioned2014-11-06T08:29:46Z
dc.date.available2014-11-06T08:29:46Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn1302-3187
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/663
dc.description.abstractSon zamanlarda biyoteknolojideki gelişmelere bağlı olarak fermantasyonla beta karoten üretimi üzerine çalışmalar artmıştır. Çalışmamızda şeker fabrikası atık maddesi olan melas ve şilempe ile süt fabrikasının atık maddesi olan peynir altı suyu ayrıca sentetik besiortamı olarak da malt ekstrakt broth ve YPK broth kullanılarak A vitaminin ön maddesi olan beta karotenin mikrobiyal yolla elde edilmesi amaçlanmıştır. Araştırmalarımızda Phycomyces nitens NRRJL 2245 ve Mucor mucedo NRRL 3654 fungusları kullanılmıştır. Deneysel çalışmalar sonucunda beta karoten miktarı 3,3-30,7 mg/lt arasında değiştiği görülmüştür. En yüksek beta karoten miktarı melas besi ortamında 5. günde Phycomyces nitens fungusunda elde edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBeta karoten, Mucor mucedo, Phycomyces nitensen_US
dc.titlePhycomyces Nitens ve Mucor Mucedo’dan Fermentasyon Yoluyla Beta Karoten Elde Edilmesien_US
dc.title.alternativeBETA CAROTENE PRODUCTION BY MEANS OF FERMENT ATION FROM PHYCOMYCES NİTENS AND MUCOR MUCEDOen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentDicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Biyoloji Bölümüen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage169en_US
dc.identifier.endpage178en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster