Yazar "Akarca, Gökhan" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
Keskin, Simge Nur; Şin, Ebru; Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (2018)Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ... -
Değişik Oranlarda Soğan Kabuğu Ekstraktı İlave Edilmiş Köftelerde Çeşitli Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan; Özalp, Esra; Sakarya, Elif; Tomar, Oktay (2018)Bu araştırmada sığır etinden üretimmiş köftelere çeşitli oranlarda farklı soğan (Allium cepa L.) türlerinin kabuk ekstraktları ilave edilerek köftelerdeki kalite çeşitli nitelikleri araştırılmıştır. Çalışmada kullanılan köfte ... -
Formalin ile tespit edilmiş çizgili kas dokuları üzerine borik asitinmuhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
Formalin, kadavralar için en iyi tespit solüsyonu ve koruyucu kimyasaldır. Bununla birlikte insan sağlığı üzerine zararlı ve karsinojenik etkilere sahiptir. Diğer yandan bor ise; insanlar için gerekli olan ve insan sağlığı ... -
Kefir ve Sağlık Açısından Önemi
Tomar, Oktay; Çağlar, Abdullah; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017)Fermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon aşamasında oluşan yeni ...