Yazar "Sandıkcı, Mustafa" için Yüksek Lisans Tezleri listeleme
-
Gıda saklama yöntemlerinde farklılıkların belirlenmesine yönelik bir araştırma: Afyonkarahisar örneği
Sandıkcı, Mustafa; Albayrak, Aybike Nur (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Gıda saklama yöntemleri ile hazırlanan gıdalar mutfak kültürü kapsamında ele alınan kültür öğeleri olup bu gıdalar toplumumuzda gelenek haline gelmiş olan mevsimlik gıda hazırlıkları olarak ele alınmaktadır. Bu araştırmanın ... -
İş Güçlüğünün İşten Ayrılma Niyetine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Ankara’daki Dört Ve Beş Yıldızlı Oteller Örneği
Çağlar, Arzu (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü, 2018)Turizm sektörü emek yoğun olan bir sektör olduğundan dolayı hizmet kalitesi insan gücü nitelikleriyle paralellik göstermektedir. Özellikle yiyecek içecek bölümünde çalışanların nitelikli ve eğitimli olması misafir tatmini ... -
Sakarya’da yaşayan bulgaristan muhacirlerinin yemek kültürü ve yemek tariflerindeki standartların belirlenmesi
Curoğlu, Ömer Berke (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Mutfak kültürü insanla var olan ve insanın yaşatmasıyla varlığını sürdürecek bir olgudur. Mutfak kültürünün unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması için akademik çalışmaların önemi büyüktür. Köklü bir geçmişe ve mutfak ... -
Sürdürülebilir turizm kapsamında yöresel yemek sunumunun destinasyon pazarlamasındaki rolü: Safranbolu konakları örneği
Yavuz, Elif (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Turizm, ülkelerin ekonomisinde önemli bir çarpan etkisi yaratmaktadır. Turizmin ekonomik etkilerinin yıllarca ağır basması çevre üzerindeki tahribatının ihmal edilmesine neden olmuştur. Sürdürülebilirlik kavramı sayesinde; ...