Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYordam, Selda
dc.contributor.authorAkkuş, Gülizar
dc.date.accessioned2023-09-07T06:08:35Z
dc.date.available2023-09-07T06:08:35Z
dc.date.issued29.12.2022en_US
dc.identifier.citationYordam, S. & Akkuş, G. (2022). Otantiklik Arayışı, Yiyecek Deneyimi ve Tavsiye Etme Niyeti Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi: Alaçatı Ot Festivali Örneği . Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , 24 (4) , 1606-1620 . DOI: 10.32709/akusosbil.1033240en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akusosbil/issue/74315/1033240
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/10767
dc.description.abstractHızlı tüketim anlayışının artmasıyla birlikte kültürel değerler kaybolmaya başlamıştır. Bu nedenle insanların yerel ve otantik olana ilgisi her geçen gün artmaktadır. Turistleri seyahate yönlendiren temel ögelerden biri de bireyin günlük yaşamda eksikliğini hissettiği bu otantiklik arayışıdır. Destinasyonlara özgü yiyecekleri tatmak, bu yiyeceklerin hazırlanma ve tüketim şekillerini öğrenmek ise özgünlük arayışında olan turistler için eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Somut olmayan gastronomik mirasları olarak görülen bu yiyecekler, turistlerin otantik ve kültürel bir deneyim yaşayabilmeleri açısından önemli görülmektedir. Çünkü yöreye özgü yiyecekler turistlerin tüm duyularına hitap ettiği için deneyimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Ziyaretçiler de yaşadığı bu benzersiz deneyimleri yakınlarına tavsiye etme niyeti göstermektedir. Bu araştırmada otantiklik arayışı, yiyecek deneyimi ve tavsiye etme niyeti arasındaki ilişkileri yapısal eşitlik modellemesi yoluyla ortaya koymak amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Alaçatı Ot Festivali‟ne katılan bireyler arasından kolayda örnekleme yöntemiyle 350 kişiye ulaşılmış ve çevrimiçi anket uygulanmıştır. Araştırma verileri 01.04.2021-01.05.2021 tarihleri arasında toplanmıştır. Analizler sonucunda otantiklik arayışının estetik ve eğitsel yiyecek deneyimini etkilediği tespit edilmiştir. Ayrıca estetik ve eğitsel yiyecek deneyiminin tavsiye etme niyeti üzerinde anlamlı bir etkisinin olduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractWith the increase in the understanding of fast consumption, cultural values began to disappear. For this reason, people‟s interest in the local and authentic is increasing day by day. One of the reasons behind tourists‟ motivations for travels is search for authenticity which they feel its lack in their daily lives. Tasting the foods indigenous to the destinations and learning how these foods are prepared and consumed offers a unique experience for the tourists who seek authenticity. These foods, which are seen as intangible gastronomic heritage, are considered important for tourists to have an authentic and cultural experience. Since indigenous foods appeal to all senses of tourists, affect their experiences positively. Visitors also intend to recommendation these unique experiences to their friends and relatives. In this research it is aimed to reveal the relationships between the search for authenticity, food experience and intention of recommend by structural equation modeling. In accordance with this purpose, 350 people who participated the Alaçatı Herb Festival were reached via convenience sampling method and an online survey was conducted. The research data were collected between the dates 01.04.2021 and 01.05.2021. As a result of the analyses, it was determined that the search for authenticity affects the aesthetic and educational food experience. Moreover it was determined that the aesthetic and educational food experience has a significant effect on the intention of recommendation.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.32709/akusosbil.1033240en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtantiklik Arayışıen_US
dc.subjectYiyecek Deneyimien_US
dc.subjectTavsiye Etme Niyetien_US
dc.subjectAlaçatı Ot Festivalien_US
dc.subjectSearch for Authenticityen_US
dc.subjectFood Experienceen_US
dc.subjectIntention of Recommendationen_US
dc.subjectAlaçatı Herb Festivalen_US
dc.titleOtantiklik arayışı, yiyecek deneyimi ve tavsiye etme niyeti arasındaki ilişkilerin incelenmesi: Alaçatı Ot Festivali örneğien_US
dc.title.alternativeExamination of the relationships between search for authenticity, food experience, and intention of recommendation: The case of Alaçatı Herb Festivalen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.departmentSeçinizen_US
dc.authorid0000-0001-8126-5817en_US
dc.authorid0000-0001-9262-2680en_US
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.startpage1606en_US
dc.identifier.endpage1620en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster