Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirbüker Kavak, Dilek
dc.date.accessioned2023-10-03T06:20:54Z
dc.date.available2023-10-03T06:20:54Z
dc.date.issued17.09.2019en_US
dc.identifier.citationKavak, D. D. (2019). Pectin Based Edible Coating Application on Fresh-Cut Deveci Pears . Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 19 (3) , 709-715 . DOI: 10.35414/akufemubid.589067en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/904238
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/11206
dc.description.abstractThe aim of this research was to apply pectin based edible coating for fresh-cut Deveci pears, and to investigate their quality changes during cold storage. For this aim, the coated (EC) and uncoated control samples (C) were stored at refrigerated (+ 4 °C) temperatures for 10 days. Samples were analyzed for their texture, color, weight loss, microbiological load and sensorial characteristics. Results showed that lightness values (L*) reduced during storage period of 10 days where the most browning occurred in the control (uncoated) group. Hardness values increased during storage for all samples. The weight loss of samples reached to 1.79 and 2.01 % at the end of 10 days for the coated and uncoated samples, respectively. The microbiological analyses indicated that microbial counts did not considerable increase during storage period. Also they were in acceptable level for all samples. Sensory analysis revealed that coated samples were considered as more attractive due to their shiny surface and took higher scores ( > 4). However, overall acceptability scores considerable reduced especially after 7 days for all samples. Thus, pectin based edible coatings can be successfully applied for fresh-cut Deveci pears to prolong shelf life especially within 7 days of storage.en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, pectin bazlı yenilebilir film kaplamasının taze kesilmiş Deveci armutlarına uygulanması ve soğukta muhafaza sırasında meydana gelen kalite değişimlerinin incelenmesidir. Bu amaçla kaplanmış (EC) ve kaplanmamış kontrol örnekleri 10 gün boyunca soğukta muhafaza (+ 4 °C ) edilmişlerdir. Örnekler tekstür, renk, ağırlık kaybı, mikrobiyolojik yük ve duyusal karakteristikleri açısından analizlenmişlerdir. Elde edilen sonuçlar, L* değerinin 10 günlük depolama süreci boyunca düştüğünü ve en fazla kararmanın kaplanmamış (kontrol) örneklerinde olduğu göstermiştir. Sertlik değerleri ise tüm örekler için depolama süreci boyunca artmıştır. 10 gün sonunda ağırlık kayıpları kaplanmış ve kaplanmamış örnekler için sırasıyla % 1.79 ve % 2.01 düzeyine ulaşmıştır. Mikrobiyolojik analizler ise, mikrobiyal sayının tüm analizlenen örnekler için kabul edilebilir ve uygun düzeyde olduğunu göstermiştir. Bu sayım ayrıca tüm numuneler için depolama boyunca hafifçe artmıştır. Duyusal analizler, kaplanmış örneklerin daha parlak dış yüzeye sahip olmalarından dolayı fazla beğenildiklerini ve daha yüksek puanlar (> 4) aldıklarını ortaya koymuştur. Bunula birlikte, genel beğeni skorları tüm örnekler için özellikle 7 gün sonrasında düşmüştür. Dolayısıyla pektin bazlı yenebilir filmler, taze kesilmiş Deveci armutlarının raf ömürlerinin uzatılması amacıyla 7 günlük depolama süreçlerinde başarıyla uygulanabilmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.35414/akufemubid.589067en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFresh-Cut Pearen_US
dc.subjectEdible Coatingen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectColoren_US
dc.subjectTaze Kesilmiş Armuten_US
dc.subjectYenebilir Kaplamaen_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectRenken_US
dc.titlePectin based edible coating application on fresh-cut deveci pearsen_US
dc.title.alternativePektin bazlı yenebilir kaplamaların taze kesilmiş deveci armutlarına uygulanmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid0000-0001-5914-3901en_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.startpage709en_US
dc.identifier.endpage715en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorDemirbüker Kavak, Dilek


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster