Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz Baytok, Merih
dc.date.accessioned2024-05-03T10:24:48Z
dc.date.available2024-05-03T10:24:48Z
dc.date.issued01.12.2001en_US
dc.identifier.citationBaytok, M. Y. (2001). Afyon Kaymağı ve Kaymaklı Şeker Üretimi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1(2), 35-40.en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akufemubid/issue/1590/19746
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/11435
dc.description.abstractAfyon Kaymağı genelde manda sütünden elde edilen bir süt ürünüdür. Sütün dolaylı olarak ısıtılması ve bir süre bekletilmesi sonucu doğal seperasyonla üst kısımda toplanan yağ çeşitli yöntemlerle alınıp tabaklara yerleştirilir. Ortalama %33.7 su, %65 yağ, %3.3 protein, %1 süt şekeri ve %0.5 mineral madde içeriğiyle iyi bir gıda ve iyi bir çeşnidir. Kaymak, taze olarak tüketildiği gibi bazı yöresel şekerlemelerin üretiminde de kullanılabilmektedir. Bu ürünlerden; kaymaklı şeker, şeker şurubunun koyulaştırılmasından sonra ağartılıp kaymak ve diğer katkıların ilavesiyle elde edilir. Kaymaklı şeker %12.5 su, %1.52 yağ ve %60 civarında şeker içermektedir.en_US
dc.description.abstractAfyon Cream is a product generally obtained from buffalo milk. After heating the milk indirectly and holding it for a while, milk fat naturally separetes on the top. Then cream is cut and placed in special shaped plates. It can also be produced from cow milk. General composition is; 33.7% water, 65% fat, 3.3% protein, %1 lactose and 0.5 minerals. As it can be consumed freshly, it can also be used to produce some local type of candies such as "Candy with Cream". This candy contains 12.5% water, 1.52% fat and 60% sugar.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKaymaken_US
dc.subjectAfyon Kaymağıen_US
dc.subjectSüt Yağıen_US
dc.subjectKremaen_US
dc.subjectCream for Breakfasten_US
dc.subjectAfyon Creamen_US
dc.subjectMilk Faten_US
dc.subjectCreamen_US
dc.subjectDevonshire Creamen_US
dc.titleAfyon Kaymağı ve kaymaklı şeker üretimien_US
dc.title.alternativeProduction of Afyon Cream and candy with creamen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.startpage35en_US
dc.identifier.endpage40en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorYılmaz Baytok, Merih


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster