Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüzel, Dilşad
dc.date2015-01-13
dc.date.accessioned2015-01-13T09:51:25Z
dc.date.available2015-01-13T09:51:25Z
dc.date.issued2013-06
dc.identifier.citationGüzel, D , , . (2013). İMALATÇI KOBİ’LERİN ÇEVİKLİK AÇISINDAN İNCELENMESİ: ERZURUM İLİ ÖRNEĞİ . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 15 (1) , 183-197
dc.identifier.issn1302-1966
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/1503
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/1619/20286
dc.description.abstractBu çalışmada çevik üretim sistemi ve temel prensipleri açıklanarak Erzurum’da faaliyet gösteren KOBİ’lerin çevik üretim sisteminin temel prensiplerine sahiplik düzeyleri belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla anket formu hazırlanmıştır. Mart 2012 tarihi itibari ile KOSGEB ve TOBB veri tabanında kayıtlı 133 işletmenin yöneticilerine anket uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 13.0 paket programı kullanılarak analiz edilmiş ve sonuçlar yorumlanmıştır. Çalışma; Erzurum ‘da faaliyet gösteren KOBİ’lerin büyük bir çoğunluğunun gıda sektöründe faaliyet gösterdiğini göstermektedir. KOBİ’lerin değişen pazar koşulları ve müşteri beklentilerine cevap verdiği, alınan kararlardan çalışanların anında haberdar oldukları, rekabet ortamında ki değişiklikler konusunda edindiği bilgiyi kendi sistemlerine hızlı ve etkin şekilde uyguladıkları görülmektedir. Yine çeşitli konulardan çeviklikleri incelendiğinde etkin oldukları görülmektedir.en_US
dc.description.abstractIn this study, after explaining the agile manufacturing system and the basic principles behind, it was aimed to determine the adoption level of the basic principles of agile manufacturing system in SMEs operating in Erzurum. For this purpose, a questionnaire was prepared. As of March 2012, a survey was conducted onexecutives of 133 businesses recorded in KOSGEB (Small and Medium Enterprises Development Organization) and TOBB (The Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey) databases. The data were analyzed using SPSS 13.0 and the results were interpreted. The study, demonstratethatthevastmajority of Erzurum operate in thefoodindustry. It was observed that SMEs respondto changing market conditions and customer expectations, Employees are immediately informed about decision s taken and SME simplement the knowledge gained about changes in the competitive environment to their own systems guickly and effectively .Also ,it wasrealized that these organizations are effective when their agility is examined from different aspects.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇevikliken_US
dc.subjectÇevik Üretimen_US
dc.titleİmalatçı KOBİ'lerin çeviklik açısından incelenmesi: Erzurum ili örneğien_US
dc.title.alternativeAgile manufacturing and an investigation on the agility of manufacturing smes operating in Erzurumen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentAtatürk Üniversitesi,İ.İ.B.F.,Erzurumen_US
dc.authoridTR34934en_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.startpage183en_US
dc.identifier.endpage197en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster