AKÜ Veteriner Fakültesindeki öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması
Citation
Adadıoğlu, Ebru. Akü Veteriner Fakültesindeki Öğrencilerinin Beslenme, Sağlık, Fiziksel Aktivite Ve Hijyen İle İlgili Tutum Ve Davranışlarının Saptanması. Afyonkarahisar: Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012.Abstract
İnsan hayatında beslenme bilimine olan ihtiyaç ve beslenme alışkanlıklarının önemi giderek artmaktadır. Yükseköğrenim öğrencilerinin önemli bir bölümü ailelerinden uzakta öğrenim yapmakta ve bu durum öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını da etkilemektedir. Bu çalışmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması amaçlanmıştır. Öğrencilerin beslenme ile ilgili verileri göz önüne alındığında, öğrencilerin 1. Grup, 2. Grup ve 3. Grup besinlerini haftada 1–2 gün sıklıkla tükettikleri, karbonhidrat ağırlıklı beslendikleri, gazlı içeceklerin, hazır gıdaların ve fast-food tarzı yiyeceklerin tüketiminin yaygın olduğu ve su tüketim istenilen düzeyde olmadığını göstermektedir. Diyet yapma oranları ise düşüktür ve ortamın hijyen durumundan şikayetçi değildirler. Öğrencilerin fiziksel aktivite yapmadıkları tespit edilmiştir. Sonuçta çalışmaya katılan AKÜ Veteriner Fakültesi öğrencilerinin orta seviyede bir beslenme bilgi düzeyine ve duyarlılığa sahip oldukları anlaşılmaktadır The need for nutrition science and importance of habits in nutrition are increasing in human life. Most of higher education students study away from their families and this situation affects their habits of nutrition. This study aimed at determining the attitudes of students at AKÜ Veterirnary Faculty towards nutrition, health, physical activity, and hygiene. Considering the responses of students, it has been determined that students consume 1. Group, 2. Group and 3. Group foods at frequency of one or two days in a week, and feed on mainly carbohydrates. Consumption of fizzy drinks, ready to eat and fast-foods are common among students and water consumption levels of students are not adequate. The rate of students on diet was low and students did not have any complaints about hygiene of their environment. They do not any physicial activities. In conclusion it appears that the students of AKÜ Veterinary Faculty participated in this study had a moderate level knowledge and awarness about nutrition
Collections
- Yüksek Lisans Tezleri [635]