Browsing Cilt 9: Sayı 2 by Issue Date
Now showing items 1-12 of 12
-
Malatya İlinde Sığırcılık İşletmelerinin Mevcut Durumu:II. Hayvan Sağlığı ve Ahır Hijyeni Perspektifinde Biyogüvenlik Uygulamaları
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Bu araştırma, Malatya ilindeki sığırcılık işletmelerinin biyogüvenlik bakımından mevcut durumlarını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla belirlenen ilçelerden tesadüfi örnekleme metodu kullanılarak seçilen 172 ... -
Gıdalarda Antibiyotik Kalıntılarının Saptanması için Enzim İmmunoassay Geliştirilmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Veteriner hekimlikte tedavi ve koruyucu amaçla çok sayıda farmakolojik madde kullanılmaktadır. En yaygın ve bilinçsiz kullanılanlarının başında ise antibiyotikler yer almaktadır. Antibiyotikler, hastalıkların tedavisinde ... -
Gıda Kaynaklı Helmintler
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Beslenme tüm canlıların canlılığını devam ettirebilmesi için en temel ihtiyacıdır. Sağlıklı bir yaşam için yeterli, dengeli, kalitelive sağlıklı beslenme son derece önemlidir. Ancak gıdaların, üretiminden tüketimine kadar ... -
Bir koyun sürüsünde imidokarb uygulamasına bağlı kalp kası hasarının biyobelirteçler ışığında değerlendirilmesi: 5 vaka
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Vakalar kliniğe iştahsızlık, halsizlik, enjeksiyon bölgelerinden başlayan ve vücudun diğer kısımlarına yayılan tüy dökülmesi şikayetiyle getirilen toplam beş adet, bir yaşlı, koyunda değerlendirildi. Alınan anamnezde ... -
Stomoxys (Diptera, Muscidae) Sinekleri ve Taşıdığı Bazı Önemli Paraziter Hastalıklar
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Stomoxys sinekleri, çiftlik hayvanlarının ve bazen de insanların deri ve kanlarında yaşayan pek çok patojen için mekanik vektörlük yapmaktadır. İmmun sistem baskılayıcı etkileri yanında, kan kaybı, stres, iştah kaybı, ... -
Micrococcus luteus’un Bazı Gram pozitif Balık Patojenlerine Karşı Etkisinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Micrococcus luteus, balık sağlığında bakteriyel hastalıklardan korunmak için probiyotik olarak kullanılan Gram pozitif bir bakteridir. Bu çalışma ile M. luteus’ un kültürü yapılan gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus ... -
Sıçanların Lakrimal Bezlerinde Östrojen ve Progesteron Reseptörlerinin İmmunohistokimyasal Ekspresyonu
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Seks steroid hormonları (östrojen ve progesteron) spesifik reseptörleri aracılığıyla lakrimal bez fonksiyonlarının önemli düzenleyicisidirler. Bu hormonların eksikliği göz kuruluğu ile karakterize keratokonjuktivitis sikka ... -
Combination of Cysteamine and Lipoic Acid Improves the Post-Thawed Bull Sperm Parameters
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)The present study was conducted to examine the protective roles of cysteamine, trehalose, alpha-lipoic acid and combinations of these antioxidants on post-thawed bull sperm and oxidative stress parameters. Five healthy ... -
Gıda Kaynaklı Bakteriyel Patojenler
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. Bunlardan bazıları gıda üretiminde kullanılırken, birçoğu ise gıdalarda bozulmaya veya gıda kaynaklı hastalıklara neden olmaktadır. Gıda kaynaklı hastalıklar ... -
Mastitisli Sığırlardan İzole Edilen Enterococcus faecium İzolatlarında gelE, esp ve efaAfm Genlerinin Varlığının İncelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, 600 mastitisli sığır sütünden izole edilen Enterococcus faecium izolatlarının önemli virülens genlerinin [jelatinaz (gelE), enterokokal yüzey proteini (esp), adezyonla ilgili protein (efaAfm)] polimeraz ... -
Kuruluşundan Günümüze Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Veteriner hekimliği mesleği 18. yüzyıla kadar ampirik bir biçimde uygulana gelmiş olup, dünya üzerinde bilimsel anlamda veteriner hekimliği Fransa’nın Lyon şehrinde 1762’de kurulan veteriner okulunun faaliyete geçmesiyle ... -
Biyojen Aminler ve Etkileri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Aminoasit dekarboksilasyonu sonucu oluşan biyojen aminler, hem vücudumuzda sentezlenmekte hem de gıdalarla alınabilmektedir. Meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunmalarının yanında proteince zengin ve fermente edilmiş ...