Başlık için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 3502, listelenen: 1091-1110
-
Faaliyet Raporlarında Oran Analizinin Kullanımı: İmkb Çimento Sektörü Üzerine Bir Araştırma
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006)Çalışmada işletmelerin birer yıllık dönemlerine ilişkin faaliyet sonuçlarını kapsayan faaliyet raporları ve finansal oranlar, gruplar halinde ayrıntılı olarak incelenmiştir. Çalışmanın amacı, faaliyet raporları kapsamında ... -
Faik Reşat’ın Yeni Letâif-İ İnşa Yahut Muharrerât-I Nadire İle Muharrerât-I Nadire Yahut Hazine-İ Müntahabât İsimli Antolojilerinin Çeviri Yazısı ve İncelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011)Antolojiler, çeşitli amaçlarla derlenen eserlerden meydana gelir. Antolojiler bir dönemin edebi portresini göstermesi bakımından önemli eserlerdir. Çeşitli şekillerde hazırlanan antolojilerde ölçüt hazırlayanın estetik ... -
Fakir baykurt’un romanlarında toplumun müşterek bilinçaltını yansıtan tiplerin karşılaştırmalı incelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada Cumhuriyet Dönemi Türk edebiyatının tanınan yazarlarından Fakir Baykurt’un on dört romanının adeta yazılma nedeni olan ve C. Jung’ın ‘’yaşlı bilge arketipi’’ ile paralel özelliklere sahip yaşlı bilge tipi, ... -
Farelerde Deneysel Amiloidozis' İn İmmun Sistem Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2014)Bu çalışmada farelerde deneysel amiloidozisin immun sistem üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlandı. Çalışmada kullanılan 120 adet "Swiss albino" ırkı 7 haftalık dişi fareler 20' şerli 6 eşit gruba ayrıldı. Amiloidozisi ... -
Farelerde deneysel yolla oluşturulan atopik dermatit üzerine kaplıca çamurunun iyileştirici etkilerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.02.2020)Atopik dermatit (AD) kronik ve tekrarlayan, hiperimmun bozukluklar sonucu gelişen ve insidansı özellikle sanayileşmiş ülkelerde gittikçe artan bir cilt hastalığıdır. Bu çalışma, Afyokarahisar Kaplıca suyu ve çamurunun AD ... -
Farelerde deneysel yolla oluşturulan gastrit üzerine afyon yöresi kaplıca sularının iyileştirici etkilerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.02.2020)Gastrit, gastrik mukozanın yangısı ve sekonder gelişen akut veya kronik kusma sendromunu tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Bu çalışmada; deneysel olarak oluşturulan gastritis olgusunun tedavisinde Afyonkarahisar ... -
Farelerde deneysel yolla oluşturulan karaciğer yağlanması üzerine Afyon yöresi kaplıca sularının iyileştirici etkilerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 01.08.2019)Karaciğer toplam kitlesinin %5'ini aşan oranlarda karaciğerde fazladan yağ birikimini ifade eden karaciğer yağlanması, tüm dünyada hızlı bir şekilde artmaktadır. Balneoterapik yöntemlerle karaciğer yağlanmasının tedavisinin ... -
Farelerde deneysel yolla oluşturulan nefritis olguları üzerine Afyonkarahisar kaplıca sularının iyileştirici etkilerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.02.2020)Böbrek hastalıklarının prevalansı küresel boyutta artmış ve artmaya devam etmektedir. Bu çalışma, Afyokarahisar Bölgesi Kaplıca sularının nefritisin tedavisindeki etkinliğini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Dundan ... -
Farelerde myrtus communis (murt ağacı) ekstresinin sıvı ehrlich tümörü üzerine koruyucu ve sağaltıcı etkilerinin karşılaştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 17.02.2021)Onkoloji, son yıllarda hem tanı hem de sağaltım seçenekleri bakımından hızla gelişen bir bilim dalıdır. Özellikle insan ve küçük havyanlarda kanser sağaltımı önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Sağaltımda invaziv ve hasta ... -
Farelerde Parasetamol ile İndüklenen Akut Karaciğer Hasarı Üzerine Narın (Punica Granatum L.) Etkileri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmanın amacı; farelerde parasetamol ile oluşturulan akut karaciğer hasarı modelinde, liyofilize tam meyve nar suyu ekstresinin karaciğer koruyucu etkinliğini ve olası yan etkilerini ortaya koymaktadır. Çalışmamızda, ... -
FARKLI ÇELİK LİF TİPİ VE MİKTARININ BETON ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
(2006)Bu çalısmada, çelik lif katkılı betonlarda farklı lif tipinin ve lif miktarının mekanik özellikler üzerindeki etkisi arastırılmıstır. Beton üretiminde maksimum agrega çapı 22 mm olan dört farklı tane boyutlarında agrega ... -
Farkli Lif Çeşitlerinin ve Sodyum Silikat Solüsyonunun Alçi Malzeme Özelliklerine Etkisi
(2019-03-15)Türkiye’de ve Dünya’da geniş kullanım alanı bulunan alçı malzemesi ile ilgili en büyük sıkıntı düşük dayanım değerleri ve suya karşı hassasiyetidir. Bu özelliklerinin geliştirilebilmesi için bu tez çalışmasında alçı malzemeye ... -
FARKLI PAKETLEME TEKNİKLERİNİN, TAVUK PASTIRMASININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(2009)Bu çalışmada çeşitli paketleme metotlarının (aerobik paketleme (AP), vakum paketleme (VP), modifiye atmosferde paketleme (MAP)) ve depolama zamanının (0., 15., 30. ve 60. gün) tavuk pastırmalarının kimyasal, mikrobiyolojik ... -
FARKLI ŞEKİLLERDE KURUTULMUŞ KAYISILARIN REHİDRASYON YETENEKLERİNİN İNCELENMESİ
(2010)Bu çalışmada, Malatya bölgesinde yetişen Hacıhaliloğlu aşı kayısısının rehidrasyon yetenekleri incelendi. Bu amaçla farklı sıcaklıkta ve farklı ön işlem uygulanarak kurutulan kayısılar farklı sıcaklıkta saf su ortamlarında ... -
FARKLI TİPTEKİ FUNGUSİTLERİN MUHTEMEL MUTAJENİTELERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
(2006)Bu çalışmada, tarım sektöründe oldukça sık kullanılan 4 farklı pestisitin (fluoroglycofen-ethyl, fenoxanil, pyracarbolid ve benodanil) mutajenik etkileri, kısa zamanlı bakteriyel mutajenite test sistemlerinden olan ... -
Farklı ağaç reçineleri ile dış yüzeyleri kaplanan yumurtaların bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite özelliklerinin karşılaştırılması
(2016)Bu araştırmada; yumurtaların raf ömrünün arttırılması ve mikrobiyolojik kontaminasyonların azaltılması hedeflenerek, gıda sanayiinde hijyenik yönden daha güvenilir ve daha uzun süre tazeliğini koruyan ürünlerin sunulması ... -
Farklı Ambalaj Materyali ve Probiyotik Kültürle Üretilen Erzincan Tulum Peynirlerinin Depolama Sürecindeki Kalite Özellikleri
(2018)Bu araştırmada, Erzincan Tulum peynirinin üretim safhaları göz önüne alınarak, çiğ ve pastörize koyun sütü kullanılarak üretilen peynirlere, probiyotik bakteri ilave ederek (Bifidobacterium animalis ssp. lactis (%0,05), ... -
Farklı Aromatik Bitkilerle Kaplanmış, Kurutulmuş Ve Tütsülenmiş Etlerin Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
(2016)Bu çalışmada kurutulmuş, tütsülenmiş etler 5 farklı aromatik bitki ile kaplanmıştır. 1. uygulamada (kontrol) baharatla kaplanmamış kurutulmuş, tütsülenmiş et kontrol grubu kabul edilmiştir. 2. uygulamada (JK) kurutulmuş ... -
Farklı baraj göllerindeki balıkların ağır metal birikimleri üzerine araştırmalar
(2010)Bu çalışmada, Ağustos 2007 ile Ağustos 2008 tarihleri arasında Kemer Baraj Gölü’nden Silurus glanis (L. 1758), ve Anguilla anguilla (L. 1758), Örenler Baraj Gölü’nden Cyprinus carpio (L. 1758) ve Seyitler Baraj Gölü’nden ... -
Farklı Bileşenlerdeki Plastik Ambalajlarda Muhafaza Edilen Bazı Süt Ürünlerinde Mikrobiyal Gelişiminin İncelenmesi
(2018)Bu tez 2017 güz döneminde üretimi yapılan gıda ile temas eden plastik türlerinden polietilen, polietilen tereftalat, polipropilen plastik ambalaj malzemeleri, cam ve teneke ambalaj ile aynı gıdaların eşit saklama koşulunda ...