Tane Boyutunun Massenin ve Ürünün Fiziksel Özellikleri Üzerindeki Etkileri
Künye
Kartal, Ali., Kurt, Zafer." Tane Boyutunun Massenin ve Ürünün Fiziksel Özellikleri Üzerindeki Etkileri". AKÜ Fen Bilimleri Dergisi 4,1/2. (2004) : 7-15.Özet
Tane boyut dağılımı bir massenin reolojik davranışlarının yanı sıra ara ve nihai mamül teknik özelliklerini belirleyen en önemli parametrelerden bir tanesidir. Çoğu mamüllerde aranan sıkı yapı ancak ince taneli masse kullanımı, yüksek presleme basıncı ve yüksek pişirim sıcaklıklarının kombine edilmesiyle sağlanabilmektedir.
Çalışma kapsamında, farklı şekilde öğütülerek elde edilen yer karosu masse karışımlarının reolojik davranışları tespit edilmiş ve bu masselerden elde edilmiş ara ve 1200 °C de hızlı pişirilmiş numunelerin mukavemet, küçülme ve su emme davranışları belirlenerek karşılaştırılmıştır.
Tane boyutunun düşüşüyle aynı oranlarda su içeren süspansiyonların akışkanlıklarının kötüleştiği, mamül mukavemet ve küçülmelerinin arttığı su emmelerinin düştüğü tespit edilmiştir.
Kaynak
Fen Bilimleri DergisiCilt
4Sayı
1/2Bağlantı
http://hdl.handle.net/11630/492Koleksiyonlar
- Cilt 4 : Sayı 1/2 [14]