Afyonkarahisar Çay Eber Gölü’nün Su Kalite Değerlerinin ve Kirlilik Etmenlerinin Araştırılarak Online Veritabanı Oluşturulması
Abstract
Bu araştırmada, Afyonkarahisar İl Sınırı içerisinde bulunan Eber Gölü’nün su kalite parametreleri araştırılarak veritabanı oluşturulmuştur. Su kalite parametrelerinden pH, sıcaklık, koku, bulanıklık, askıda katı madde ve biyokimyasal oksijen ihtiyacı, 2016 Kasım- 2017 Ekim tarihleri arasında, toplam 5 farklı istasyon bölgesinden alınan 50 su örneğinde incelenmiştir. Tüm su örnekleri iyi temizlenmiş cam şişelerde toplanarak analizleri yapılıncaya kadar 4 Cº’ de muhafaza edilmiştir.
Yapılan çalışmalar sonucunda parametrelerin ortalama değerleri pH 8.43, Bulanıklık 217.67 NTU, Askıda Katı Madde 221.5 mg/L, Biyokimyasal Oksijen İhtiyacı 189.6 mg/L, sıcaklık minimum ve maksimum değerleri 6.54-26.74 Cº, olarak tespit edilmiştir.
Elde edilen sonuçlar oluşturulan veritabanına kaydedilip, “www.ebergolu.com” internet adresinden yayınlanmaya başlamıştır.
Collections
- Yüksek Lisans Tezleri [879]