Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorYürüsoy, Muhammet
dc.contributor.authorYaman, Osman Fevzi
dc.date.accessioned2019-05-21T08:44:38Z
dc.date.available2019-05-21T08:44:38Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/5944
dc.descriptionIn this study, dynamic behaviors of sandwich structures under bending force were investigated experimentally and numerically. In the experimental study, material properties of the aramid based honeycomb structure, which will form core with 0% CNT, 1% CNT reinforced, 2% CNT reinforced plates, which will form the top and bottom surfaces of the sandwich structure, were obtained. Secondly, sandwich plates were produced. The layers of plates with 0% CNT, 1% CNT reinforced and 2% CNT reinforced with aramid based honeycomb structure were formed by adhering each other with epoxy-based adhesive. The test specimens with the sandwich structure formed were subjected to a three-point bend test. The bending forces applied in the experimental work were measured. The bottom and top surfaces forming the sandwich in the study and the aramid based core structure are modeled by the Abaqus program. The ABAQUS program was also subjected to three-point bending tests numerically and also the damage formations and deformations were determined. The data obtained as a result of the experimental test results and the data obtained by the method of the final elemen were compared.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada sandviç yapıların eğilme kuvveti altında ki dinamik davranışı deneysel ve sayısal olarak incelenmiştir. Deneysel çalışma kapsamında ilk olarak sandviç yapının alt ve üst yüzeyini oluşturacak olan %0 CNT içeren, %1 CNT takviyeli, %2 CNT takviyeli plakalar ile çekirdek yapıyı oluşturacak olan aramid esaslı bal peteği yapısının malzeme özellikleri elde edilmiştir. İkinci olarak sandviç plakalar üretilmiştir. aramid esaslı bal peteği yapısına sahip çekirdek yapıyla alt ve üst yüzeyi oluşturacak olan %0 CNT içeren, %1 CNT takviyeli, %2 CNT takviyeli plakaların tabakaları birbirine epoksi bazlı yapıştırıcıyla yapıştırılarak oluşturulmuştur. Oluşturulan sandviç yapıya sahip test numuneleri üç nokta eğme testine tabi tutulmuştur. Yapılan deneysel çalışmada uygulanan eğilme kuvvetleri ölçülmüştür. Çalışmada sandviç yapıyı oluşturan alt ve üst yüzey ile aramid esaslı çekirdek yapı Abaqus programı yardımıyla modellenmiştir. ABAQUS programın da sayısal olarak üç nokta eğme testine tabi tutulmuş ve ayrıca hasar oluşumları, deformasyonları belirlenmiştir. Deneysel test sonuçları sonucunda elde edilen verilerle sonlu elamanlar metoduyla elde edilen veriler karşılaştırılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÜç nokta eğme, Sandviç yapı, Karbon nanotüp,en_US
dc.titleCnt Takviyeli Karbon/Epoksi Yüzeye Sahip Nomex Çekirdekli Sandviç Yapının Eğilme Özelliklerinin İncelenmesien_US
dc.title.alternativeCnt Investigation on the Bending Properties of Nomex Seed Various Sandwich with Reinforced Carbon/Epoxy Surfaceen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage75en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster