Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzer, Erdal
dc.contributor.authorÖzdoğan, Osman Nuri
dc.date.accessioned2019-12-24T13:51:22Z
dc.date.available2019-12-24T13:51:22Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.citationÖzer E., Özdoğan, O. Nuri (2018). Otel yiyecek içecek bölümlerinde güçlendirmenin işgören performansına ve işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama. 9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, 5-8 Nisan 2018 Gazi Magosa, KKTC, s.23. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).en_US
dc.identifier.urihttps://anatoliajournal.com/lisansustu/9-lisansustu-turizm-ogrencileri-arastirma-kongresi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7668
dc.description.abstractGünümüzde, işletmelerin rekabet gücü elde etmek amacıyla sahip oldukları tüm kaynakları etkin bir şekilde kullanmaları gerekmektedir. Bu kaynaklar içerisinde özellikle insan kaynakları, emek yoğun otel işletmeleri açısından daha da önem kazanmaktadır. Çünkü otel işletmelerinde çalışanların performansı; hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin belirleyicisidir. Bu nedenle, otel yönetimlerinin, işgörenlerin bilgi, beceri ve performanslarını artıracak yönetim yaklaşımlarından yararlanmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda, temelinde çalışanlara işleri ile ilgili yetki ve sorumluluk verilerek, bireysel ve örgütsel performansın artırılmasının amaçlandığı personel güçlendirme yaklaşımı, otel işletmeleri açısından önemli avantajlar sağlayacak bir yönetim yaklaşımı olarak görülmektedir. Yapılan bu çalışmada, otellerin yiyecek içecek bölümlerinde uygulanan güçlendirme faaliyetleri ile iş performansı ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Çalışmanın evreni,Afyonkarahisar ve Sandıklı ilçesinde faaliyet gösteren Turizm İşletme Belgeli 5 yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek içecek bölümü işgörenleri ve yöneticilerinden oluşmaktadır. Veri toplama tekniği olarak anket yöntemi kullanılmış; uygulama bölgedeki on adet beş yıldızlı otelde 513 işgören ve 27 yönetici üzerinde gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde betimsel istatistiklerin yanı sıra; t testi, varyans analizi, korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda çalışanların güçlendirme, iş performansı ve işten ayrılma niyetlerine ilişkin algılarının orta düzey ve üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte korelasyon ve regresyon analizleri sonucunda ölçekler/değişkenler arasında anlamlı ilişkiler saptanmıştıren_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisher9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectPersonel Güçlendirmeen_US
dc.subjectİş Performansıen_US
dc.subjectYiyecek İçecek Bölümüen_US
dc.subjectOtelen_US
dc.subjectİşten Ayrılma Niyetien_US
dc.subjectPersonnel Empowermenten_US
dc.subjectJob Performanceen_US
dc.subjectFood and Beverage Departmenten_US
dc.subjectHotelen_US
dc.titleOtel yiyecek içecek bölümlerinde güçlendirmenin İşgören performansına ve işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar’daki beş yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama.en_US
dc.title.alternativeThe effects of empowerment on employee performance and intention to leave in hotel’s food and beverage departmentsen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journal9. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresien_US
dc.departmentAfyon Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.startpage23en_US
dc.identifier.endpage23en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.contributor.institutionauthorÖzer, Erdal


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster