Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin workshop etkinlikleri Algısının değerlendirilmesi: Afyon Kocatepe üniversitesi örneği
Citation
Boyraz, M., Çetin, A., Mutlu, H. & Soybalı, H. H. (2018). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Workshop Etkinlikleri Algısının Değerlendirilmesi: Afyon Kocatepe Üniversitesi Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(4), 132-149.Abstract
Bu araştırmanın amacı; lisans düzeyinde eğitim gören gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin mutfak workshop etkinlikleri hakkındaki algılama, tutum ve beklentilerinin değerlendirilmesi ve bunların katılımcıların sosyo-demografik özelliklerine göre farklılaşıp farklılaşmadığının tespit edilmesidir. Bu doğrultuda 7 farklı hipotez kurulmuştur. Araştırmanın evrenini, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatlı Bölümü tarafından mutfak uygulama alanında düzenlenen “Deniz Ürünleri & Balık”, “Osmanlı Mutfağı” ve “Pizza & Makarna” workshop etkinliklerine katılan öğrenciler oluşturmaktadır. Nicel olarak tasarlanmış olan bu araştırmada veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmış ve 2018 Ocak ayında workshoplara katılan 64 öğrencinin tamamına anket uygulanmıştır. Elde edilen verilerin çözümlenmesine ilişkin istatistik paket programı aracılığıyla tanımlayıcı istatistik, frekans, güvenilirlik, t-testi ve tek yönlü ANOVA analizleri yapılmıştır. Bu doğrultuda, öğrencilerin workshop etkinliklerine yönelik algı, tutum ve beklentilerinin cinsiyet, yaş, sınıf düzeyi, eğitim programı türü, mezun olunan lise türü, mutfak deneyimine sahip olma durumu ya da katıldıkları workshop türü değişkenleri açısından herhangi bir farklılık göstermediği ortaya çıkmıştır. The purpose of the research is; to determine whether attitudes and expectations of
undergraduate-level gastronomy and culinary arts students for culinary workshop activities
differ according to the socio-demographic characteristics of the participants. In this
direction, the research has seven different hypotheses. The population of the research,
consist of the participant students of the “Seafood & Fish”, “Ottoman Cuisine” and “Pizza
& Pasta” workshops which were organized by the Gastronomy and Culinary Arts
Department in the Faculty of Tourism, Afyon Kocatepe University. In this quantitatively
designed research, survey technique was used as a data collection tool which was carried
out in January 2018. A questionnaire was applied to all 64 students who participated in
workshops. Descriptive statistics, frequency, reliability, t-test and one-way ANOVA
analyses were performed by means of a statistical package program. In this respect, it has
been found that the perceptions, attitudes and expectations of students about workshop
activities do not show any difference in terms of gender, age, class level, type of education
program, type of high school graduated, experience of culinary experience, or workshop
type variables.
Source
Journal of Tourism and Gastronomy StudiesVolume
6Issue
4URI
http://www.jotags.org/2018/vol6_issue4_article7.pdfhttps://www.doi.org/10.21325/jotags.2018.301
https://hdl.handle.net/11630/7980
Collections
- Makaleler [28]