Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.authorÇetin, Ahmet
dc.contributor.authorMutlu, Hülya
dc.contributor.authorSoybalı, Hasan Hüseyin
dc.date.accessioned2020-01-07T10:20:51Z
dc.date.available2020-01-07T10:20:51Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.citationBoyraz, M., Çetin, A., Mutlu, H. & Soybalı, H. H. (2018). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Workshop Etkinlikleri Algısının Değerlendirilmesi: Afyon Kocatepe Üniversitesi Örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(4), 132-149.en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttp://www.jotags.org/2018/vol6_issue4_article7.pdf
dc.identifier.urihttps://www.doi.org/10.21325/jotags.2018.301
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7980
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı; lisans düzeyinde eğitim gören gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin mutfak workshop etkinlikleri hakkındaki algılama, tutum ve beklentilerinin değerlendirilmesi ve bunların katılımcıların sosyo-demografik özelliklerine göre farklılaşıp farklılaşmadığının tespit edilmesidir. Bu doğrultuda 7 farklı hipotez kurulmuştur. Araştırmanın evrenini, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatlı Bölümü tarafından mutfak uygulama alanında düzenlenen “Deniz Ürünleri & Balık”, “Osmanlı Mutfağı” ve “Pizza & Makarna” workshop etkinliklerine katılan öğrenciler oluşturmaktadır. Nicel olarak tasarlanmış olan bu araştırmada veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmış ve 2018 Ocak ayında workshoplara katılan 64 öğrencinin tamamına anket uygulanmıştır. Elde edilen verilerin çözümlenmesine ilişkin istatistik paket programı aracılığıyla tanımlayıcı istatistik, frekans, güvenilirlik, t-testi ve tek yönlü ANOVA analizleri yapılmıştır. Bu doğrultuda, öğrencilerin workshop etkinliklerine yönelik algı, tutum ve beklentilerinin cinsiyet, yaş, sınıf düzeyi, eğitim programı türü, mezun olunan lise türü, mutfak deneyimine sahip olma durumu ya da katıldıkları workshop türü değişkenleri açısından herhangi bir farklılık göstermediği ortaya çıkmıştır.en_US
dc.description.abstractThe purpose of the research is; to determine whether attitudes and expectations of undergraduate-level gastronomy and culinary arts students for culinary workshop activities differ according to the socio-demographic characteristics of the participants. In this direction, the research has seven different hypotheses. The population of the research, consist of the participant students of the “Seafood & Fish”, “Ottoman Cuisine” and “Pizza & Pasta” workshops which were organized by the Gastronomy and Culinary Arts Department in the Faculty of Tourism, Afyon Kocatepe University. In this quantitatively designed research, survey technique was used as a data collection tool which was carried out in January 2018. A questionnaire was applied to all 64 students who participated in workshops. Descriptive statistics, frequency, reliability, t-test and one-way ANOVA analyses were performed by means of a statistical package program. In this respect, it has been found that the perceptions, attitudes and expectations of students about workshop activities do not show any difference in terms of gender, age, class level, type of education program, type of high school graduated, experience of culinary experience, or workshop type variables.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2018.301en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTurizm Eğitimien_US
dc.subjectGastronomi ve Mutfak Sanatlarıen_US
dc.subjectWorkshopen_US
dc.subjectÖğrencilerin Tutumuen_US
dc.subjectAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.subjectTourism Educationen_US
dc.subjectGastronomy And Culinary Artsen_US
dc.subjectWorkshopen_US
dc.subjectAttitudes Of Studentsen_US
dc.subjectAfyon Kocatepe Universityen_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectAfyonen_US
dc.titleGastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin workshop etkinlikleri Algısının değerlendirilmesi: Afyon Kocatepe üniversitesi örneğien_US
dc.title.alternativeEvaluation of gastronomy and culinary arts students’ perceptions of workshops: A case of Afyon Kocatepe Universityen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6755-1999en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.startpage132en_US
dc.identifier.endpage149en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası - Editör Denetimli Dergien_US
dc.contributor.institutionauthorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.institutionauthorMutlu, Hülya
dc.contributor.institutionauthorSoybalı, Hasan Hüseyin


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Makaleler [28]
    Makale, olgu sunumu, editöre mektup vb.

Basit öğe kaydını göster