Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGözel, Reyhan
dc.contributor.authorKavas, Taner
dc.contributor.authorKartal, Ali
dc.date.accessioned2014-11-18T12:30:14Z
dc.date.available2014-11-18T12:30:14Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/802
dc.description.abstractBu çalışma kapsamında endüstriyel bir vitrifiye massesine farklı sürelerde öğütülmüş, dolayısıyla farklı tane boyutlarına sahip frit katkısının ürün teknik özellikleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla farklı sürelerde öğütülmüş bir frit, standart bir masseye ayrı %3 oranlarında eklenerek numune masse karışımları hazırlanmıştır. İçi dolu döküm yoluyla şekillendirilerek elde edilen çubuk numuneler etüvde kurutulup, laboratuar kamara fırınında 1100, 1150 ve 1200 ° C gibi değişik sıcaklıklarda 30 dakika bekletme süreleri ile pişirildikten sonra pişme küçülmeleri, üç nokta eğme mukavemetleri ve su emme oranları test edilmiştir. Çalışmada elde edilen verilere göre masseye frit ve öncelikle ince frit katkısının katkısız numunelere göre sinterlenme derecesini artırdığı, su emme oranlarını düşürdüğü, küçülmeleri ve mukavemetleri artırdığı tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFrit, İnce Öğütme, Vitrifiye Massesi, Düşük Sıcaklıkta Pişirimen_US
dc.titleFarklı Tane Boyutlarında Frit Katkısı İle Düşük Sıcaklıklarda Pişirilmiş Vitrifiye Massesi Teknik Özelliklerinin Araştırılmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Ünv. Malzeme Bil. ve Müh. Bölümü,en_US
dc.identifier.startpage257en_US
dc.identifier.endpage260en_US
dc.identifier.issueÖzel Sayıen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster