Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Portable magnetic nanoparticle spectrometer
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
The magnetic particle spectrometer (MPS) uses the nonlinear response of super-paramagnetic iron oxide nanoparticles and magnetic saturation at certain magnetic field values. A time-varying magnetic field of excitation coils ...
A historical building functioned as a museum; Bursa Umurbey Bath
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
The Umurbey Turkish Bath, located in the present Sericulture district, one of the most important Silk production centers of Bursa in the past, was built in 1430. It is important because the bath reflects its architectural ...
Specific features of iron ore of Lisakovski deposit
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
The article presents the results of laboratory studies of the enrichment of oolitic ores of the Lisakovski deposit by the method of magnetic separation.The results of morphometric analysis and the study of the quality of ...
Comparison of flexural properties of luffa and jute fibers
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
In this study, the mechanical properties of bio-composite materials produced by using plant-based
fibers compared. Luffa fiber and jute were used as reinforcement in the production of these biocomposite samples. To able ...
Sanayi üretimde elektrikle ilgili yaşanan iş kazalarının belirlenmesi ve çözüm önerileri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
Bilindiği üzere sanayi devrimiyle insana olan gereksinimin yerini makineleşmeye bırakmıştır. Bu
makinelerin çalışması içinde elektrik enerjisi ihtiyacı doğmuştur. Zamanla sanayi teknolojisinin oldukça
gelişmesiyle elektriğe ...
Mühendislik öğrencilerinin seyahat tercihlerine göre sınıflandırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
İstanbul’da yüksek öğrenim okumakta olan öğrenci sayısı 2017-2018 eğtim-öğretim yılında yaklaşık 1 milyona ulaşmıştır. Bu sayı bazı ülkelerin nüfusundan daha fazladır. Bu öğrencilerin bir kısmının Türkiye’nin dört bir ...
Effects of electrical potential and temperature on rehydration behaviour of pasta samples during ohmic heating and soaking
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2019)
In the present study, rehydration of pasta samples was examined during soaking at different temperatures (75, 85 and 95°C) and during ohmic heating at different electrical potential levels (10, 20, 30 and 40 V/cm) as an ...