Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Erciyes Üniversitesi kampüsündeki kantin çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)
Gıda kaynaklı bakteriyel hastalıkların büyük bir çoğunluğunun gıda çalışanlarının yanlış uygulamalarından
kaynaklandığı bilinmektedir. Bu çalışmanın amacı Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan kantinlerde çalışan
personel ...
Türkiye’de tüketime sunulan gıdalarda cronobacter sakazakii prevalansların meta-analiz ile belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)
Bu çalışmada, Türkiye’de tüketime sunulan çeşitli gıdalarda tespit edilen Cronobacter sakazakii prevalanslarının
meta-analizinin yapılması amaçlanmıştır. Birbirinden bağımsız olarak yapılmış çalışmalarda belirlenen C. ...
Sivas ilinde satılan çiğ inek ve manda sütlerinde listeria spp. varlığının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)
Listeria cinsi doğada yaygın olarak bulunmakta ve halk sağlığı yönünden risk oluşturan türleri içermektedir. Listeria
türlerinin insanlara bulaşmasından özellikle hayvansal gıdalar (et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri) ...
Staphylococcal enterotoxins and enterotoxigenic staphylococcus aureus in raw milk: A screening study
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)
Staphylococcus aureus is one of the most important cause of foodborne intoxications in human beings.
Staphylococcal enterotoxins (SEs) may lead to outbreaks because of taking food such as milk and dairy products.
The ...
Dondurma üretiminde bal kabağı kullanımı ve kalite üzerine etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)
Bu çalışma bal kabağı, zencefil, tarçın ve hindistan cevizinin dondurmanın kalitesi (duyusal, kimyasal ve
mikrobiyel) üzerine olan etkisini incelemek amacıyla yapıldı. Bu amaçla 4 grup dondurma yapıldı ve -18°C’de
muhafaza ...