Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaradere, Ayda
dc.contributor.authorKaratepe, Bilge
dc.date.accessioned2021-09-21T12:15:37Z
dc.date.available2021-09-21T12:15:37Z
dc.date.issued30.09.2019en_US
dc.identifier.citationKaradere, A. & Karatepe, B. (2019). Ankara’nın Mamak İlçesinde Tüketime Sunulan Peynirlerde Akar Varlığının Araştırılması . Kocatepe Veterinary Journal , 12 (3) , 300-304 . DOI: 10.30607/kvj.571007en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/45621/571007
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30607/kvj.571007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/9200
dc.description.abstractBu çalışma, Ankara’nın Mamak ilçesinde tüketime sunulan peynirlerde akar varlığının ortaya konulması amacı ile yapılmıştır. Çalışmada kullanılmak amacıyla Eylül 2011 ve Şubat 2012 tarihleri arasında 119 adet (50 adet kaşar, 69 adet tulum) peynir çeşidi toplanmıştır. Çalışma sonucunda incelenen 119 adet peynir numunesinin 1 (%0.84) tanesinde Acarus siro varlığı tespit edilmiştir. Peynir örneklerinde A. siro’nun yumurta ve erişkin dönemlerine (2 erkek, 5 dişi) rastlanırken larva ve nimf dönemleri belirlenememiştir. Akarların peynirlerdeki aylık prevalansı %0-1 arasında saptanmıştır. Aylara göre A. siro prevalansı Kasım ayında %5 olarak saptanmış buna karşılık çalışma yapılan diğer aylarda enfestasyon tespit edilememiştir. Ankara’nın Mamak ilçesindeki akar varlığı ilk kez bu çalışma ile belirlenmiş ve incelenen peynirlerde %0.84 oranında akar enfestasyonu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study, species of mite was investigated in the cheese consumed in Mamak district of Ankara. 119 cheese samples (50 kashar cheese samples, 69 tulum cheese samples) were collected in Mamak district between September 2011 and February 2012. The results show that mites were detected in 1 (0.84%) out of 119 cheese samples analyzed. Eggs and adult stages of the A. siro were seen in the cheese samples (2 male, 5 female), whereas no larva and nymph stages were found. Monthly prevalence of mites was determined as between 0-1% in the cheese samples. A prevalence was only detected in November (5%), whereas, in the other months infestation was not found. This study is the first one to identify the prevalence of mites in the cheese of Mamak district of Ankara. Also, the rate of mites in the cheese examined was established as 0.84%.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.571007en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAkaren_US
dc.subjectAcarus Siroen_US
dc.subjectKaşaren_US
dc.subjectPeyniren_US
dc.subjectTulumen_US
dc.titleAnkara’nın Mamak ilçesinde tüketime sunulan peynirlerde akar varlığının araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeResearch on occurrence of mites in cheese consumed in Mamak district of Ankara provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.authorid0000-0001-5612-2697en_US
dc.authorid0000-0001-5612-2697en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.startpage300en_US
dc.identifier.endpage304en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster