Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkın, Ahmet Cumhur
dc.contributor.authorÇevrimli, Mustafa Bahadır
dc.contributor.authorMat, Burak
dc.contributor.authorArıkan, Mehmet Selçuk
dc.contributor.authorTekindal, Mustafa Agah
dc.date.accessioned2021-09-22T12:54:36Z
dc.date.available2021-09-22T12:54:36Z
dc.date.issued31.12.2019en_US
dc.identifier.citationAkın, A. C. , Çevrimli, M. B. , Mat, B. , Arıkan, M. S. & Tekindal, M. A. (2019). Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Et Tüketimi Üzerine Etki Eden Faktörlerin Değerlendirilmesi . Kocatepe Veterinary Journal , 12 (4) , 456-462 . DOI: 10.30607/kvj.639871en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/48417/639871
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30607/kvj.639871
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/9225
dc.description.abstractBu araştırma, Burdur, Konya ve Elazığ illerinde yer alan üniversitelerin veteriner fakültelerinde eğitim görmekte olan farklı sınıflardaki öğrencilerin kanatlı eti tüketim düzeylerine etkili olan faktörlerin güncel olarak ortaya konması amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın materyalini, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde üç farklı fakültede toplamda 242 öğrenci ile yapılmış olan anketlerden elde edilen veriler oluşturmaktadır. Elde edilen veriler SPPS programı ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda; öğrencilerin %51,7’sinin aylık bireysel gıda harcama tutarının 250 TL altında olduğu belirlenmiştir. Yine bu öğrencilerin bireysel gıda harcamaları içerisinde hayvansal gıda harcama tutarlarının 100 TL ve altında olanların oranı ise %59,1 olarak bulunmuştur. Öğrencilerin aylık kanatlı eti tüketim oranları incelendiğinde; hiç tüketmeyenlerin oranı %5,8, 500 gr’dan az tüketenlerin oranı %31 ve 500-999gr arası tüketenlerin oranı ise %37,2 düzeyinde tespit edilmiştir. Ankete katılan öğrencilerin aylık ortalama 1,1 kg kanatlı eti tükettikleri belirlenmiştir. Öğrencilerin eğitim gördükleri şehir, sınıf düzeyi ve barınma durumları ile kanatlı eti tüketim miktarı arasında istatistiki olarak anlamlı bir ilişkinin olmadığı belirlenmiştir. Nitekim, cinsiyet, gelir düzeyi, gıda maddelerine ayrılan aylık bütçe ile hayvansal gıdalara ayrılan aylık bütçe miktarı arasında istatistiki olarak anlamlı bir ilişkinin olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out to in Burdur, Elazığ and Konya provinces in order to evaluate the factors affecting the poultry meat consumption status and consumption habits of students belonging to different classes of veterinary faculties. The material of the study was obtained from surveys conducted with 242 students in three different faculties during the academic year 2018-2019. The data were analyzed by SPPS. According to the results of the research; It has been determined that 51.7% of the students are under 250 TL of the monthly individual food expenditure. The ratio of animal food expenditures in individual food expenditures of those students to be 100 TL and below is determined as 59.1%. When the monthly poultry meat consumption rates of the students are examined; The rate of those who did not consume was 5.8%, the rate of those consuming less than 500 gr and 31% of those consuming 500-999gr was determined as 37.2%. It was determined that the students who participated in the survey consumed 1.1 kg of poultry meat per month. It was determined that there was no statistically significant relationship between the poultry meat consumption and the city, class level and shelter status of the students. In fact, a statistically significant relationship was found between the gender, income level, monthly budget for food and amount of monthly budget allocated to animal food.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.639871en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTüketimen_US
dc.subjectTüketici Tercihien_US
dc.subjectVeteriner Fakültesien_US
dc.subjectBeyaz Eten_US
dc.subjectGeliren_US
dc.titleVeteriner Fakültesi öğrencilerinin beyaz et tüketimi üzerine etki eden faktörlerin değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeFactors affecting poultry meat consumption status and consumption habits of students from Faculty of Veterinary Medicineen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Veteriner Fakültesi, Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümüen_US
dc.authorid0000-0003-3732-0529en_US
dc.authorid0000-0001-5888-242Xen_US
dc.authorid0000-0002-0455-8736en_US
dc.authorid0000-0003-4862-1706en_US
dc.authorid0000-0002-4060-7048en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.startpage456en_US
dc.identifier.endpage462en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster