Browsing Doktora Tezleri by Author "Gürler, Zeki"
Now showing items 1-4 of 4
-
Fermente türk sucuklarından izole edilen lactobacıllus plantarum, lactobacıllus sake, lactobacıllus curvatus ve staphylococcus xylosus suşlarının starter kültür olarak kullanılmasının araştırılması
Demirel, Yağmur Nil (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 29.06.2019)Bu çalışma ile geleneksel metotlarla üretimi yapılmış sucuk hamuralarının doğal floralarındanL. plantarum, L. sake, L. curvatus ve S. xylosususklasik kültür yöntemleri ile elde edilerek bu mikroorganizmaların karakterizasyonu ... -
Limon lifi ilavesinin yağ miktarı azaltılmış sucuğun bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Ekiz Ünsal, Teslime (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 11.07.2023)Geleneksel et ürünlerimizden birisi olan sucuk, yüksek oranda yağ içeriğine sahip olması sebebiyle olumsuz bir imaja sahiptir ve tüketiciler tarafından tüketiminden sıklıkla kaçınılmaktadır. Bu olumsuz tüketici görüşünü ... -
Papain ve fungal proteaz enzim uygulaması ile kuru ve yaş olgunlaştırılan etlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi
Salim, Mehmet Naci (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 30.04.2024)Bu çalışmada papain ve fungal proteaz uygulamaları ile birlikte kuru ve yaş olgunlaştırma yöntemlerinin sığır eti kalitesine etkilerinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla 22-24 aylık 300-350 kg karkas ağırlığına sahip ... -
Sodyum florür ile oksidatif stres oluşturulan ratlarda betaninin muhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
Arslan Acaröz, Damla (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 28.11.2022)Bu çalışmada sodyum florür ile oksidatif stres oluşturulan ratlarda antioksidan özelliği bilinen betaninin olası koruyucu etkilerinin belirlenmesi amaçlandı. Bu amaçla; deney süresince tüm gruplara standart rodent yemi ...