Ara
Toplam kayıt 36, listelenen: 1-10
Niğde ilindeki çiğ koyun, keçi ve inek sütlerinde aflatoksin M1 düzeyleri
(2018)
Bu çalışmada, Niğde ilinde tüketime sunulan çiğ inek, koyun ve keçi sütlerinde aflatoksin M1 (AFM1) varlığının araştırılması, yasal düzenlemeler dikkate alınarak halk sağlığı yönünden tehlike oluşturup oluşturmadığının ...
Koçlarda bazı androlojikal parametrelerin ve biyokimyasal özelliklerin mevsimle ilişkisi
(2018)
Bu çalışmada, Afyonkarahisar’da yetiştirilen 18-20 aylık yaşta 10 baş Pırlak koç kullanıldı. Koçların 1 yıl süre ile aylık olarak morfometrik testis ölçümleri, spermatolojik özellikler, spermatozoa DNA hasarı, bazı ...
Manda sütlerinde ICP-MS ile metal ve ağır metal seviyelerinin belirlenmesi
(2018)
Manda sütü, gıda teknolojisinde kullanılan sütler arasında en yüksek yağ oranına sahiptir. Günümüzde egzoz dumanı, atık su ile sulama, endüstriyel ve madencilik faaliyetleri gibi birçok nedenden dolayı toprakta önemli ...
Üniversite kampüs kantinlerindeki gıdaların mikrobiyolojik kalitesinin ve gıda çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
(2018)
Bu çalışmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde gıda satışı yapan 6 adet kantinden yaz ve kış aylarında olmak üzere 2’şer kez örnekler alındı. Çalışma kapsamında çalışanların parmaklarından, dilimleme ...
Afyon manda kaymağı ve kaymakaltı sütlerinde bazı ağır metallerin ICP-MS ile araştırılması
(2018)
Endüstri gelişimine bağlı ortaya çıkan ve artarak devam eden ağır metal kirliliğinin süt ve süt ürünlerine bulaşması doğrudan ve dolaylı yollardan olabilmektedir. Bu çalışma, Afyonkarahisar ilinin bazı bölgelerin toplanan ...
Ehlers-Danlos sendromlu kedi ve köpeklerde D vitamini düzeyleri: nutrisyonel bozukluk hipotezine dair olgu serisi
(2018)
Farklı hayvan türlerinde bildirilen ve derinin elastikiyetinde azalma, deride aşırı uzama, yumuşama bulgular gösteren Ehlers Danlos Sendromu (EDS) nadir görülen kalıtsal kollojen hastalığıdır. Hayvanlarda dermatosparaksis ...
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
(2018)
Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ...
Köpeklerde göz kapağı tümörleri: 47 olguda retrospektif çalışma (2006-2017)
(2018)
Çalışmada 2006-2017 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Kliniği’ne göz kapağında kitle şikayeti ile getirilen ve sağaltımları yapılan toplam 47 köpeğe ait göz kapağı tümörleri ...
Yeni doğan buzağılarda karşılaşılan femur kırığı olgularının lokalizasyonu, şekli ve sağaltım seçeneklerinin değerlendirilmesi
(2018)
Bu çalışmada 2017 yılında Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesine femur kırığı şikâyeti ile getirilen buzağılarda kırık oluşum nedeni, kırığın lokalizasyonu ve ...
Türkiye’ den trichodinid protozooan trichodina heterodentata ve t. pediculus (ciliophora: trichodinidae) için yeni konak kaydı
(2018)
Bu çalışmada, Cichlidae familyasına ait sarı prenses (Labidochromis caeruleus), mavi prenses (Pseudotropheus socolofi) ve ahli çiklit (Sciaenochromis fryeri) balıkları ile Poecilidae familyasına ait velifera (Poecilia ...