Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÇağlar,Abdullah
dc.contributor.authorKaraca, K.Esen
dc.date.accessioned2019-05-28T12:43:40Z
dc.date.available2019-05-28T12:43:40Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/6308
dc.descriptionBeslenme, genetiği değistirilmis gıdalar, besin tercihleri, organik gıdalar, öğrencien_US
dc.description.abstractBu arastırma Afyonkarahisar ilinde bulunan 2007-2008 eğitim öğretim yılında il ve ilçe merkezlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı değisik bölümlerde okuyan yaklasık 23000 üniversite öğrencisinin besin tercihleri ve beslenme bilgi düzeylerini belirlemek amacıyla planlanıp yürütülmüstür. Öğrencilerin çoğunluğunun (%48.5) günde 3 öğün yemek yemeyi tercih ettiği, babası yüksekokul veya üniversite mezunu olan öğrencilerin %16,6 ile günde 4 ve üzeri öğün yemeyi tercih ettikleri, öğrencilerin kaldıklara yere göre öğün sayısına bakıldığında ise günde 3 öğün yemek yiyenlerin en fazla aile veya akrabalarının yanında kalan öğrenciler olduğu görülmüstür (%60.2). Öğrencilerin çoğunluğu %40.8 ile fast food yemekleri tercih ederken %47.9’u ev yemeklerinin tercih etmistir. Köyde yasan öğrencilerin en çok (%61.3) ev yemeklerini tercih ettikleri görülürken il ve ilçede yasan öğrencilerin köyde yasayan öğrencilere göre daha fazla fast food tarzı yemekleri tercih ettikleri görülmüstür. Devlet yurdu ve özel yurtlarda kalan öğrenciler %50 oranında fast food yemekleri tercih etmislerdir. Yemek alıskanlıklarını etkileyen faktörlerin dağılımına bakıldığında öğrencilerin çoğunluğu kaldığı yeri bu faktörlerin basında görmüslerdir. Öğrencilerin %48.4’ü ekmek grubunu tüketirken, %21.6’sı et grubunu, %14.7’si sebze grubunu, %9.5’i sütyoğurt grubunu ve %5.8’i meyve grubunu tüketmektedir. Öğrencilerin %44.1’inin organik gıdalar hakkında bilgisi varken 13.9’u bilmemektedir. Genetik olarak değistirilmis organizmalar (GDO) hakkında ise öğrencilerin %45.2’sinin bilgisi varken %36.2’si bilmemektediren_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleAFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME VE TÜKETİCİ DAVRANISLARIen_US
dc.title.alternativeNUTRITION AND CONSUMER ATTITUDES OF AFYON KOCATEPE UNIVERSITY STUDENTSen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage141en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster