Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Afyon Bölgesinden Toplanan Süt ve Taze Peynir Örneklerinden Brucella Türlerinin Saptanması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2004)
Bruselloz, Brucella cinsi bakterilerle oluşan koyun, keçi, sığır, manda ve domuz gibi hayvanların et, süt, idrar gibi vücut sıvıları, infekte süt ile hazırlanan süt ürünleri ve hayvanların gebelik materyali aracılığı ile ...
Tüketime sunulan koyun ve keçi peynirlerinde Süt türünün araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 19.07.2019)
İnsan beslenmesi için önemli besin unsurlarını içerdiğinden dolayı süt ve süt ürünleri oldukça önemlidir. Süt ürünleri içerisinde peynir ve çeşitleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu peynir çeşitliliği içerisinde geleneksel ...
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan beyaz, lor, kaşar ve tulum peynirlerinde ağır metal ve diğer element düzeylerinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 18.08.2021)
Bu araştırmada; Afyonkarahisar‟da tüketime sunulan beyaz, kaşar, lor ve tulum
peynirlerinde bakır, çinko, demir, kalay, kurşun, kadmiyum, arsenik, sodyum,
magnezyum, alüminyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, krom, mangan, ...