Yazar "Kara, Recep" için listeleme
-
Tüketime sunulan piliç etlerinde campylobacter jejunı, campylobacter colı ve campylobacter ları varlığının araştırılması
Arpacı, Fidan Didem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 23.02.2022)Dünya’da gıda kaynaklı bakteriyel hastalıklar arasında en yaygını olarak rapor edilen Campylobacter spp.’nın kanatlı barsak florasında yüksek düzeyde bulunmasının yanında, sığır ve koyun gibi çiftlik hayvanlarının barsak ... -
Tüketime sunulan yoğurt ve ayranlarda ağır metal varlığının araştırılması
Gördes Baş, Hacer (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.08.2020)Bu çalışmada kullanılan farklı markalara ait yoğurt ve ayran örnekleri Şubat-Haziran 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar il ve ilçelerinden temin edilmiş ve analiz için 40 adet yoğurt ve 40 adet ayran olmak üzere toplam ... -
Uht-sterilize sütlerde antibiyotik kalıntısı ve kalite parametrelerinin araştırılması
Al-Gburi, Nabaa Ahmed Mahmood (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 28.07.2023)Yapılan bu çalışmada tüketime sunulan tetrapak ambalajlı UHT steril sütlerde (sade, çilekli, çikolatalı) hayvan sağlığında kullanılan antibiyotiklerin kalıntı varlığı ile süt kalitesinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu ...