Başlık için listeleme
Toplam kayıt 9345, listelenen: 533-552
-
Afyonkarahisar’da satışa sunulan meyveli yoğurtların aflatoksin m1 yönden incelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 02.09.2020)Bu çalışmada, Afyonkarahisar’da satışa sunulan meyveli yoğurtların Aflatoksin M1 yönünden incelenmesi amaçlanmıştır. Aflatoksin M1 (AFM1), Aflatoksin B1 (AFB1) ile kontamine yemleri tüketen laktasyondaki hayvanların ... -
Afyonkarahisar’da satışa sunulan tavuk iç organlarından salmonella spp. ve listeria monocytogenes’in immonomagnetik seperasyon yöntemiyle izolasyonu veizolatların antibiyotik dirençliliğinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 14.07.2020)Bu çalışma,Ağustos 2013-Şubat 2015 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da taze olarak tüketime sunulan yürek, 100 taşlık ve 100 ciğerden oluşan toplam 300 tavuk iç organ ürününde L. monocytogenes ve Salmonella türlerinin, ... -
Afyonkarahisar’da satışa sunulan tavuk i̇ç organlarından salmonella spp. ve listeria monocytogenes’in i̇mmonomagnetik seperasyon yöntemi ile i̇zolasyonu ve i̇zolatların antibiyotik dirençliliğinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Bu çalışmada, Ağustos 2013-Şubat 2015 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da tüketime sunulan 100’er adet yürek, taşlık ve ciğerden oluşan toplam 300 tavuk iç organ örneğinde, L. monocytogenes ve Salmonella türlerinin ... -
Afyonkarahisar’da Sığır, Manda, Koyun Ve Keçilerde Bulunan Echinococcus Granulosus İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2014)Bu çalışma Mart 2010-Nisan 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar yöresindeki sığır, manda, koyun ve keçilerde bulunan Echinococcus granulosus kistlerinin genotiplerinin belirlenmesi amacıyla Afyonkarahisar (Merkez), ... -
Afyonkarahisar’da tarihi çeşmelerde yapıtaşı olarak kullanılan volkanik kayaçlardaki bozunmaların incelenmesi
(Maden Mühendisleri Odası, 2012)Afyonkarahisar’da, Osmanlı döneminde, volkanik kayaçlar kullanılarak yapılmış cami ve çeşme gibi çok sayıda tarihi eser bulunmaktadır. Bu volkanik kayaçlar Afyonkarahisar civarındaki taş ocaklarından elde edilmiştir. ... -
Afyonkarahisar’da Tüketilen Kaymaklı Lokumların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar’da tüketime sunulan kaymaklı lokumların mikrobiyolojik kalitesinin tespit edilmesidir. Çalışmada, Afyonkarahisar’da 5 farklı satış yerinde dökme olarak tüketime sunulan kaymaklı lokumlar ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan Afyon kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması
(2017)Bu çalışma Afyonkarahisar’daki 9 farklı satış noktasından 2007-2008 yılları arasında ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında temin edilen 100 adet Afyon kaymağı örneğinde E. coli, E. coli O157:H7 ve L. monocytogenes’in varlığının ... -
Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Afyon Kaymaklarında Bazı Patojen Bakterilerin Aranması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu çalısma Afyonkarahisar’da piyasada satısa sunulan Afyon kaymagı örneklerinde Escherichia coli, Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes’in varlıgının belirlenmesi amacı ile yapıldı. Bu amaçla, Afyonkarahisar’daki ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan ambalajlı ve ambalajsız dondurma örneklerinin mikrobiyolojik kalite parametrelerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2023)Dondurma, yaygın olarak tüketilen yüksek besin değerine sahip bir süt ürünüdür. Bu çalışmada Afyonkarahisar'da pazarlanan ambalajlı dondurma (n:40) ve ambalajsız dondurma (n:40) örneklerinin mikrobiyolojik kalitesi ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan beyaz, lor, kaşar ve tulum peynirlerinde ağır metal ve diğer element düzeylerinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 18.08.2021)Bu araştırmada; Afyonkarahisar‟da tüketime sunulan beyaz, kaşar, lor ve tulum peynirlerinde bakır, çinko, demir, kalay, kurşun, kadmiyum, arsenik, sodyum, magnezyum, alüminyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, krom, mangan, ... -
Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2013)Kokoreç ülkemizde günlük olarak üretilen ve tüketilen geleneksel bir üründür. Yapılan bu çalışmada, Afyonkarahisar’da tüketimine sunulan kokoreçlerin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla 10 farklı satış noktasından ... -
Afyonkarahisar’da Uluslararası termal turizm destinasyonu oluşturma potansiyelinin analizi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2009)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar’da uluslararası termal turizm destinasyonu oluşturma yönünde gösterilen çabalara bilimsel çerçevede katkı sağlamaktır. Ayrıca ulaşılacak sonuçların benzer turizm destinasyonları için de ... -
Afyonkarahisar’da üretilen hazır beton kalitelerinin değerlendirilmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)İnşaat sektöründe hazır beton kullanımının zorunlu olması, hazır betonların kaliteli ve nitelikli üretimini de ön plana çıkarmıştır. Ayrıca, tüm yurtta 2011 yılından itibaren yürürlüğe giren 4708 sayılı “Yapı Denetim ... -
Afyonkarahisar’da yetiştirilen anadolu mandalarında beden ve ultrasonik karkas ölçülerinde varyans bileşenlerinin tahmini ve bu özellikler ile plag1, ncapg, lcorl ve hmga2 genlerindeki bazı snp’ler arasındaki ilişkilerin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 24.03.2023)Bu çalışmada; Afyonkarahisar ilinde halk elinde yetiştirilen Anadolu Mandalarında büyüme, beden ölçüleri ve ultrasonik karkas özelliklerini etkileyen çevresel faktörlerin tespiti, bu özelliklere ilişkin varyans bileşenleri ... -
Afyonkarahisar’daki jipsli topraklar ile bitki örtüsü ilişkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Afyonkarahisar, Ege Bölgesi İç–Batı Anadolu’da yer almakta olup, Davis’ın grid sistemine göre büyük bölümü B3 karesine girmektedir. Çalışma alanının büyük bölümünü kuvaterner arazi tipi kaplamaktadır. Çalışma alanı ... -
Afyonkarahisar’dan toplanan çiğ manda sütlerinde Salmonella SPP. varlığının araştırılması
(2018)Gıda kaynaklı önemli bir patojen ve zoonoz olan Salmonella spp. et, yumurta, peynir ve çiğ süt gibi hayvansal gıdaları kontamine ederek gıda kaynaklı salgınlara neden olabilmektedir. Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar'da ... -
Afyonkarahisar’ın inanç turizmi potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik nitel bir çalışma
(Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Destinasyon imajı oluşturulurken kitleleri ve bireyleri o destinasyona çekecek özgün özelliğe sahip bir değeri kullanma gereği ortaya çıkmaktadır. Baloğlu (1996)’na göre, destinasyon imajına odaklı bir tanımlama, destinasyonun ... -
Afyonkarahisar’ın Rekreasyon Alan ve Faaliyetlerinin Konaklama Süresi Üzerindeki Etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)Tatil anlayışı günümüzde sektörel gelişim ve rekabet ile yeni ürünlerin ortaya konması, profesyonel turizm hizmeti sunumu gibi nedenlere değişmiştir. Destinasyona bağlı nedenlerin yanı sıra bireysel nedenler de, tatil ... -
Afyonkarahisar’ın Rekreasyon Alanları ve Faaliyetlerinin Turizm Talebine ve Konaklama Süresine Etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)Destinasyonlar bugün turizm sektörü içinde rekabetin yaşandığı tarafların başında gelmektedir. Tatil anlayışının değişmesi sektörel gelişim ve rekabetin getirilerinden olmuştur. Yapılan bu çalışma da amaç Afyonkarahisar’ın ... -
AFYONKARAHİSAR İLİ İÇME SULARI İLE EBER VE KARAMIK GÖLÜ SULARINDAKİ ORGANOKLORLU PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ
(2007)Bu çalışmada Eber Gölü, Karamık Gölü ve Afyonkarahisar İli içme sularında 18 organoklorlu pestisitin (OCPs) kalıntı seviyeleri belirlenmiştir. Bu çalışma için Haziran 2006 ve Nisan 2007 tarihleri arasında toplam 132 su ...