Yazar "Al, Serhat" için listeleme
-
Niğde ilindeki çiğ koyun, keçi ve inek sütlerinde aflatoksin M1 düzeyleri
Karadal, Fulden; Ertaş Onmaz, Nurhan; Hızlısoy, Harun; Yıldırım, Yeliz; Al, Serhat; Gönülalan, Zafer (2018)Bu çalışmada, Niğde ilinde tüketime sunulan çiğ inek, koyun ve keçi sütlerinde aflatoksin M1 (AFM1) varlığının araştırılması, yasal düzenlemeler dikkate alınarak halk sağlığı yönünden tehlike oluşturup oluşturmadığının ... -
Türkiye’de tüketime sunulan gıdalarda cronobacter sakazakii prevalansların meta-analiz ile belirlenmesi
Al, Serhat; Dışhan, Adalet; Çelik, Elif; Akçay, Aytaç (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)Bu çalışmada, Türkiye’de tüketime sunulan çeşitli gıdalarda tespit edilen Cronobacter sakazakii prevalanslarının meta-analizinin yapılması amaçlanmıştır. Birbirinden bağımsız olarak yapılmış çalışmalarda belirlenen C. ... -
Üniversite kampüs kantinlerindeki gıdaların mikrobiyolojik kalitesinin ve gıda çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
Bu çalışmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde gıda satışı yapan 6 adet kantinden yaz ve kış aylarında olmak üzere 2’şer kez örnekler alındı. Çalışma kapsamında çalışanların parmaklarından, dilimleme ...