Yazar "Duman, Erman" için listeleme
-
AFYONKARAHİSAR İLİNDE YEMEK SEKTÖRÜNDE KULLANILAN KIZARTMALIK YAĞLARIN KULLANILABİLİRLİK DÜZEYLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE KULLANILAN BU YAĞLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI
Duman, Erman (2008)Bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren restoran, fast-food ve catering firmalarından alınan toplam 25 adet numunenin önemli yağ asitleri, trans yağ asitleri, peroksit değeri ve serbest yağ asitleri bakımından ... -
Antep fıstığı dış kabuk yağlarının fiziksel ve kimyasal kompozisyonu
Kurban, Hatice (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu araştırma kapsamında, Kırmızı ve Uzun çeşit antep fıstığı dış kabuk yağlarının fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti için, dış kabukta; kuru madde, kül ve yağ analizi ve dış kabuk yağında; serbest yağ asitliği, ... -
Ayçiçek Yağının Oksidasyon Kararlılığına Retinol Palmitat’ın Etkisinin Ransimat Metodu ile Tespiti
Duman, Erman; Türk Baydır, Ayşegül; Duman, Sabire (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)Yağlardaki otooksidasyonu ve açığa çıkan oksi-serbest radikalleri önlemek için yapay antioksidanların ilavesi yaygın olarak kullanılan en etkili yöntemlerdendir. Ülkemizde fiyatının düşüklüğü ve üretim fazlalığı nedeniyle ... -
Deve sütü yağının fiziko-kimyasal özellikleri ile süt yağının nano boyuttaki görünümü
Ekmen, Okan (2020)Bu araştırmada, deve sütü ve deve sütü yağının bazı fizikokimyasal özellikleri tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, deve sütünün asitlik miktarı, kuru madde, pH değeri, su oranı, protein miktarı, yağ miktarı, yağsız kuru madde ... -
Farklı ekstraksiyon metotları ile elde edilen kenevir tohum ve yağlarının fiziksel ve kimyasal kompozisyonu
Karcıer, Müge (2021)Bu araştırma kapsamında soğuk sıkım ve sokselet ekstraksiyonu ile elde edilen kenevir tohumu yağlarının fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti için; kuru madde, kül, serbest yağ asitliği, peroksit sayısı, iyot sayısı ... -
Mısır yağının rafinasyon aşamalarında meydana gelen fizikokimyasal değişmeler ve nanoboyuttaki safsızlıkların tespit edilmesi
Haşlak, Musa (2017)Bu araştırmada, ham mısır yağının rafinasyon aşamaları olan ham yağ, nötralizasyon, ağartma, vinterizasyon ve deodorizasyondaki fizikokimyasal ve nano boyuttaki değişimleri incelenmiş ve değerleri tespit edilmiştir. Asitlik, ... -
Seydiler bölgesi (Afyonkarahisar) diyatomitinin bitkisel yağların ağartılmasında kullanım olanaklarının araştırılması
Duman, Erman; Yıldız, Ahmet; Dülger, Alper; Duman, Sabire (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.08.2021)Bu çalışmada; Seydiler Bölgesi (İscehisar, Afyonkarahisar) diyatomit ocağına ait diyatomit kullanılarak üretilen kalsine ve flaks kalsine diyatomitin mineralojik, jeokimyasal ve fiziksel özellikleri ile diyatomit örneklerinin ... -
Taze çilek çekirdek ve çekirdek yağlarının fiziksel ve kimyasal kompozisyonu
Çelebi, Rabiya Safiye (2018)Bu araştırma kapsamında, Albion ve Festival cinsi çileklerin çekirdek ve çekirdek yağlarının fiziksel ve kimyasal özelliklerinin tespiti için, kuru madde, kül, yabancı madde, çekirdek ağırlığı, büyüklük, yağ, serbest ... -
Taze Ve Kuru İncir Çekirdeklerinin Fiziksel Ve Kimyasal Komposizyonları
Yazıcı, Ayşe Sena (2016)Bu araştırmada, Sarı Lop cinsi incir çekirdeği ve yağının bazı fizikokimyasal özelliklerinin ortalama değerleri tespit edilmiştir. İç ağırlığı, çekirdek sayısı, bin tane ağırlığı, kuru madde ile meyve ve çekirdek nem içeriği ...