Yazar "Yıldırım, Yeliz" için listeleme
-
Erciyes Üniversitesi kampüsündeki kantin çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
Çatar, Onur; Yıldırım, Yeliz (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)Gıda kaynaklı bakteriyel hastalıkların büyük bir çoğunluğunun gıda çalışanlarının yanlış uygulamalarından kaynaklandığı bilinmektedir. Bu çalışmanın amacı Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan kantinlerde çalışan personel ... -
Kayseri’de Satışa Sunulan Çiğ Süt Numunelerinde Listeria Monocytogenes Varlığının Klasik Kültür Yöntemi İle Belirlenmesi
Özkaya, Kemal; Yıldırım, Yeliz (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada Kayseri’de açıkta satılan çiğ süt örneklerinde Listerin monocytogenes varlığını ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaçla Mayıs-Eylül 2009 aylarında farklı sokak sütçüleri tarafından satışa sunulan toplam 50 adet ... -
Niğde ilindeki çiğ koyun, keçi ve inek sütlerinde aflatoksin M1 düzeyleri
Karadal, Fulden; Ertaş Onmaz, Nurhan; Hızlısoy, Harun; Yıldırım, Yeliz; Al, Serhat; Gönülalan, Zafer (2018)Bu çalışmada, Niğde ilinde tüketime sunulan çiğ inek, koyun ve keçi sütlerinde aflatoksin M1 (AFM1) varlığının araştırılması, yasal düzenlemeler dikkate alınarak halk sağlığı yönünden tehlike oluşturup oluşturmadığının ... -
Üniversite kampüs kantinlerindeki gıdaların mikrobiyolojik kalitesinin ve gıda çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
Bu çalışmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde gıda satışı yapan 6 adet kantinden yaz ve kış aylarında olmak üzere 2’şer kez örnekler alındı. Çalışma kapsamında çalışanların parmaklarından, dilimleme ...