Yazar "Yaman, Hilmi" için listeleme
-
Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi
Kara, Recep; Aslan, Savaş; Yaman, Hilmi; Akkaya, Levent (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2013)Kokoreç ülkemizde günlük olarak üretilen ve tüketilen geleneksel bir üründür. Yapılan bu çalışmada, Afyonkarahisar’da tüketimine sunulan kokoreçlerin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla 10 farklı satış noktasından ... -
AKÜ Veteriner Fakültesindeki öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması
Adadıoğlu, Ebru (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2012)İnsan hayatında beslenme bilimine olan ihtiyaç ve beslenme alışkanlıklarının önemi giderek artmaktadır. Yükseköğrenim öğrencilerinin önemli bir bölümü ailelerinden uzakta öğrenim yapmakta ve bu durum öğrencilerin beslenme ... -
Determination and Vital Activity of Thermophilic Campylobacter (Campylbacter Jejuni) in the Turkish Pastırma and Turkish Style Fermented Sausage (Sucuk) Commercially Consumed in Market and Experimentally Produced With Inoculation of Different Levels of Campylobacter Jejuni
Elmalı, Mehmet; Yaman, Hilmi; Öner, Süleyman (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2013)In this study, Turkish fermented sucuk (n=30) and Turkish pastırma (n=30) samples sold in retail stores were analyzed in terms of C. jejuni. Afterwards, C. jejuni was experimentally inoculated at different levels (Group ... -
Kefir: A Fermented Milk Product and Production Methods
Yaman, Hilmi (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2011)Traditional kefir can not be prepared without"kefir grains". It is agreed that the presence of kefir grains are always necessary to produce a "traditional" kefir. These must be recovered in gelatinous form from kefir after ... -
Kiraz ve Kayısı Ağacı Reçinelerinin Yenilebilir Film Özelliklerinin İncelenmesi ve Gıda Kaplamasında Kullanımları
Özmert, Sema (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)Bu çalışmada kiraz ve kayısı ağaç reçinelerinin yenilebilir bir film materyali olarak uygunluğu ve gıda kaplanmasında potansiyel kullanımlarının belirlenmesi incelenmiştir. Reçinelerin bazı kimyasal içeriklerini belirlemek ... -
Tüketicilerin Genetiği Değiştirilmiş Gıdalara Karşı Tutumlarının ve Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
Özmert, Sema; Yaman, Hilmi (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2011)Genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) ile ilgili olarak yapılan bu anket çalışmasına farklı yaş grubu, eğitim düzeyi ve mesleklerdeki kişiler katılmıştır. 207'sl bayan, 233'ü bay olmak üzere toplam 440 kişi çalışmaya ...