Konu "L. monocytogenes" için listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
İstanbul’da tüketime sunulan midye dolmaların mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2021)Çalışmada, İstanbul’da satışa sunulan midye dolmaların mikrobiyolojik kalitesinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaçla, İstanbul’da açıkta satışa sunulan 200 midye dolma numunesinin mikrobiyolojik kalitesi incelenmiştir. ... -
Nisin ve kekik yağının kaymağa inoküle edilen listeria monocytogenes ve staphylococcus aureus üzerine depolama süresince etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2022)Bu araştırmanın temel amacı, nisin ve kekik yağının kaymağa inoküle edilen Listeria monocytogenes ve Staphylococcus aureus üzerine etkisini incelemektir. Araştırmada süt kaymağı kullanılmış, kontrol örneği de dâhil olmak ... -
Sucuk köftelerde farklı propolis türlerinin kullanılabilirliği ve listeria monocytogenes üzerine etkilerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 13.05.2025)Sucuk köftesi, Türk mutfağının geleneksel et ürünlerinden biri olup, kıyma, baharatlar ve diğer bileşenlerin karışımıyla üretilen bir gıda ürünüdür. Ancak, yüksek besin değeri ve nem içeriği nedeniyle L. monocytogenes gibi ...


















