Konu "Mikrobiyoloji" için listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Afyonkarahisar’da Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Çalışmalar
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden alınan 50 adet sade dondurma örneğinde toplam mezofil, toplam psikrofil, koliform bakteri ve S. aureus sayıları saptandı. Dondurma örneklerinden ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan ambalajlı ve ambalajsız dondurma örneklerinin mikrobiyolojik kalite parametrelerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2023)Dondurma, yaygın olarak tüketilen yüksek besin değerine sahip bir süt ürünüdür. Bu çalışmada Afyonkarahisar'da pazarlanan ambalajlı dondurma (n:40) ve ambalajsız dondurma (n:40) örneklerinin mikrobiyolojik kalitesi ... -
Düşük basınç uygulamasının etlerde bazı kalite özellikleri ve antimikrobiyal etkilerinin araştırılması
(2019)Bu araştırmada, düşük basınç uygulamasının kırmızı etin en önemli mikrobiyolojik yüklerinden birini oluşturan Escherichia coli miktarı üzerine etkisi incelenmiştir. Yapılan çalışma sonucunda -500 mmHg ve daha düşük basınç ... -
Türkiye'de satışa sunulan masaj yağlarında ağır metal kontaminasyonu ve mikrobiyolojik kalitenin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 31.10.2022)Yapılan tez araştırmasında, rastgele örneklem metoduyla seçilen farklı firmalara ait ve farklı özleri içeren 10 adet, aromatik masaj yağının ağır metal içeriği (arsenik, lityum, alüminyum, krom, demir, bakır, çinko, gümüş, ...