Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇakır Keleş, Melike
dc.contributor.authorÖzkaya, Fügen
dc.date.accessioned2023-09-04T06:13:06Z
dc.date.available2023-09-04T06:13:06Z
dc.date.issued27.03.2022en_US
dc.identifier.citationÇakır Keleş, M. & Özkaya, F. (2022). Gaziantep’i Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Yiyecek Neofobisi ve Çeşitlilik Arayışı Eğilimlerinin Yerel Yemek Tüketimine Etkisi . Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , 24 (1) , 365-381 . DOI: 10.32709/akusosbil.980195en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akusosbil/issue/69100/980195
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/10508
dc.description.abstractYerel yemekler, turistlerin destinasyon seçimini, kalış sürelerini, genel memnuniyet düzeyini ve tekrar ziyaret etme niyetini etkilemektedir. Yerel kalkınmada, yerel mutfak kültürünün sürdürülebilirliğinde ve turist memnuniyetinde önemli bir araç haline gelen yerel yemek tüketimini etkileyen çeşitli unsurlar bulunmaktadır. Bu araştırmada Gaziantep’i ziyaret eden yerli turistlerin, yerel yemek tüketimini etkileyen psikolojik unsurlar arasında yer alan yiyecek neofobisi ve yiyeceklerde çeşitlilik arayışı eğilimlerinin yerel yemek tüketimi üzerindeki etkileri incelenmiştir. Araştırmada, turistlerin yerel yemek tüketimlerinin yiyecek neofobisinden negatif yönlü, yiyeceklerde çeşitlilik arayışı eğiliminden ise pozitif yönlü etkilendiği sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sonuçları doğrultusunda ilgili taraflara çeşitli öneriler sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractLocal food influences tourists' choice of destination, length of stay, overall satisfaction level, and revisit intention. There are various factors that affect local food consumption, which has become an important tool in local development, sustainability of local culinary culture and tourist satisfaction. In this study, the effects of food neophobia, which are among the psychological factors affecting the local food consumption of tourists, and the tendencies of seeking variety on local food consumption were examined of domestic tourist visiting Gaziantep. In the study, it was concluded that tourists' local food consumption was negatively affected by food neophobia and positively affected by the tendency to seek variety in food. In line with the results of the research, various suggestions were presented to the interested parties.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.32709/akusosbil.980195en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectYiyecek Neofobisien_US
dc.subjectYiyeceklerde Çeşitlilik Arayışıen_US
dc.subjectYerel Yemeken_US
dc.subjectToursimen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectFood Neofobiaen_US
dc.subjectVariety Seeking in Fooden_US
dc.subjectLocal Fooden_US
dc.titleGaziantep’i ziyaret eden yerli turistlerin yiyecek neofobisi ve çeşitlilik arayışı eğilimlerinin yerel yemek tüketimine etkisien_US
dc.title.alternativeThe effect of food neophobia and diversity-seeking tendencies of local tourists on local food consumption: Gaziantep caseen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalSosyal Bilimler Dergisien_US
dc.departmentSeçinizen_US
dc.authorid0000-0001-7336-4057en_US
dc.authorid0000-0003-2893-9557en_US
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.startpage365en_US
dc.identifier.endpage381en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster