Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKurtdede, Efe
dc.contributor.authorSevin, Sedat
dc.date.accessioned2023-09-08T10:05:05Z
dc.date.available2023-09-08T10:05:05Z
dc.date.issued30.09.2022en_US
dc.identifier.citationKurtdede, E. & Sevin, S. (2022). Evaluation of Antioxidant Properties and Total Phenolic and Flavonoid Contents of Honey Bee Hive Products Collected from the Ankara Region . Kocatepe Veterinary Journal , 15 (3) , 342-347 . DOI: 10.30607/kvj.1138870en_US
dc.identifier.issn1308-1594 / 2147-6853
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/71175/1138870
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/10835
dc.description.abstractIn this study, the total phenolic (TP) and total flavonoid (TF) profiles of multifloral honey, bee bread, bee pollen, and drone larvae (apilarnil), which are among the products of bee hives, were determined. In addition, the antioxidant activities of the aforementioned products were determined by 2,2’-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS) assay, ferric reducing antioxidant power (FRAP) assay, and 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) assay methods. Honey, bee bread, bee pollen, and apilarnil samples collected from 10 honey bee hives in the Ankara region were the material of the study. As a result of the analysis, TP content levels were found to be in the order of bee pollen > bee bread > honey > apilarnil, while TF contents were in the order of bee pollen > bee bread > apilarnil > honey. Considering the results of the DPPH, FRAP, and ABTS assays, the levels of activity were determined in the order of honey > bee pollen > bee bread > apilarnil. The highest antioxidant activity level determined in honey was concluded to be the result of synergistic antioxidant effects of other bioactive complex substances contained in honey. Therefore, we believe that bioactive complex substances that increase the antioxidant activity level of honey should be evaluated in future studies.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, arı ürünleri olan multifloral bal, arı ekmeği, arı poleni ve erkek arı larvası (apilarnil)'in toplam fenolik (TP) ve toplam flavonoid (TF) profilleri ortaya konuldu. Bunun yanı sıra söz konusu örneklerin antioksidan aktiviteleri, 2,2′-azinobis (3-ethylbenzothiazolin)-6-sulfphonate (ABTS) testi ve ferric reducing antioxidant power (FRAP) testi ve 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazy (DPPH) testi metotları kullanılarak belirlendi. Çalışmada materyalini Ankara yöresindeki 10 bal arısı kovanından toplanan bal, arı ekmeği, arı poleni ve apilarnil örnekleri oluşturdu. Yapılan analizlerin sonucunda bal arısı ürünlerinin toplam fenolik içerik düzeyine göre sıralaması arı poleni > arı ekmeği > bal > apilarnil olarak bulunurken, bal arısı ürünlerinin toplam flavonoid içeriği düzeyine göre sıralaması ise şu şekildedir: arı poleni > arı ekmeği > apilarnil > bal. Bal arısı kovan ürünlerinin DPPH, FRAP ve ABTS analizine göre sıralaması bal > arı poleni > arı ekmeği > apilarnil olarak belirlendi. Sonuç olarak balın en yüksek antioksidan aktivite düzeyi balın içerdiği diğer biyoaktif kompleks maddelerin sinerjistik antioksidan etkileri olarak değerlendirilmiştir ve bu nedenle balın antioksidan aktivite düzeyini artıran biyoaktif kompleks maddelerin ileriki çalışmalarda değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.1138870en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectABTS Assayen_US
dc.subjectAnkara Yöresien_US
dc.subjectDpph Assayen_US
dc.subjectFrap Assayen_US
dc.subjectToplam Fenolik İçeriken_US
dc.subjectToplam Flavonoid İçeriken_US
dc.subjectTotal Phenol Contentsen_US
dc.subjectTotal Flavonoid Contentsen_US
dc.subjectAnkara Regionen_US
dc.titleEvaluation of antioxidant properties and total phenolic and flavonoid contents of honey bee hive products collected from the Ankara regionen_US
dc.title.alternativeAnkara bölgesinden toplanan bal arısı kovanı ürünlerinin antioksidan özelliklerinin ve toplam fenolik ve flavonoid içeriklerinin değerlendirilmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimlik ve Temel Bilimler Bölümüen_US
dc.authorid0000-0001-8436-3332en_US
dc.authorid0000-0003-0475-9092en_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.startpage342en_US
dc.identifier.endpage347en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster