dc.contributor.author | Doğu, Mebrure | |
dc.contributor.author | Gökalp, Hüsnü Yusuf | |
dc.date.accessioned | 2024-05-03T09:55:37Z | |
dc.date.available | 2024-05-03T09:55:37Z | |
dc.date.issued | 01.12.2001 | en_US |
dc.identifier.citation | Doğu, M., & Gökalp, H. Y. (2001). Afyon Bölgesi Et İşletmelerinin Genel Durumu ve Geleceğe Yönlendirilmesi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1(2), 41-48. | en_US |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/akufemubid/issue/1590/19747 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11630/11432 | |
dc.description.abstract | Afyon ili; İç Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit konumundadır. İklim şartları itibar ile hayvan yetiştiriciliğine elverişli bir konumda olup, hayvancılık sektörü ilde önemli bir yer işgal etmektedir. Mera hayvancılığından çok entansif beslemeye dayalı sığır besiciliği, koyun besiciliği ve süt sığırcılığı gelişme göstermektedir. İlde faaliyet gösteren 150 kadar et işletmesi olup, bunlardan 8 tanesi kombina olarak faaliyette bulunmaktadırlar. Bu işletmeler başta sucuk olmak üzere taze et, pastırma ve kavurma üretmektedirler. Bölge işletmeleri günümüzün gerektirdiği üretim şartlarında faaliyet gösterebilmek için gerekli girişimlerde bulunmaktadırlar. Fakat özellikle teknoloji transferinde önemli güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Bu makalede, Afyon bölgesi et işletmelerinin bu günkü durumlarını ortaya koyarak geleceğe yönlendirilmesi için gerekli hususlar üzerinde durulmuştur. | en_US |
dc.description.abstract | Afyon city is a transitional area that unites Aegean, Mediterranean and Inner Anatolia regions. Climatic conditions are very convenient to progress stock farming resulting an economical aspect in city of Afyon. Depending on the special feeding, feed-lit operation of sheep, dairy farming show more developed than grassland stock farming. There are about 150 meat manufacturers in which 8 of them are acting as slaughter house and meat plant. These manufacturers produce sausage, fresh meat, seasoned cured beef and a special product called "kavurma". Meat plants are necessarily involved to be able to operate in today's production conditions. However, they face important difficulties especially reaching today's technology. In this article, explaining today's meat management of Afyon Region stress necessary subjects for future. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Et | en_US |
dc.subject | Sucuk | en_US |
dc.subject | Et İşletmeleri | en_US |
dc.subject | Meat | en_US |
dc.subject | Fermented Meat Product | en_US |
dc.subject | Meat Plants | en_US |
dc.title | Afyon bölgesi et i̇şletmelerinin genel durumu ve geleceğe yönlendirilmesi | en_US |
dc.title.alternative | General situation and properation to the future of meat plants in Afyon region | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 41 | en_US |
dc.identifier.endpage | 48 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Doğu, Mebrure | |