Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğu, Mebrure
dc.contributor.authorGökalp, Hüsnü Yusuf
dc.date.accessioned2024-05-03T09:55:37Z
dc.date.available2024-05-03T09:55:37Z
dc.date.issued01.12.2001en_US
dc.identifier.citationDoğu, M., & Gökalp, H. Y. (2001). Afyon Bölgesi Et İşletmelerinin Genel Durumu ve Geleceğe Yönlendirilmesi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1(2), 41-48.en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akufemubid/issue/1590/19747
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/11432
dc.description.abstractAfyon ili; İç Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit konumundadır. İklim şartları itibar ile hayvan yetiştiriciliğine elverişli bir konumda olup, hayvancılık sektörü ilde önemli bir yer işgal etmektedir. Mera hayvancılığından çok entansif beslemeye dayalı sığır besiciliği, koyun besiciliği ve süt sığırcılığı gelişme göstermektedir. İlde faaliyet gösteren 150 kadar et işletmesi olup, bunlardan 8 tanesi kombina olarak faaliyette bulunmaktadırlar. Bu işletmeler başta sucuk olmak üzere taze et, pastırma ve kavurma üretmektedirler. Bölge işletmeleri günümüzün gerektirdiği üretim şartlarında faaliyet gösterebilmek için gerekli girişimlerde bulunmaktadırlar. Fakat özellikle teknoloji transferinde önemli güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Bu makalede, Afyon bölgesi et işletmelerinin bu günkü durumlarını ortaya koyarak geleceğe yönlendirilmesi için gerekli hususlar üzerinde durulmuştur.en_US
dc.description.abstractAfyon city is a transitional area that unites Aegean, Mediterranean and Inner Anatolia regions. Climatic conditions are very convenient to progress stock farming resulting an economical aspect in city of Afyon. Depending on the special feeding, feed-lit operation of sheep, dairy farming show more developed than grassland stock farming. There are about 150 meat manufacturers in which 8 of them are acting as slaughter house and meat plant. These manufacturers produce sausage, fresh meat, seasoned cured beef and a special product called "kavurma". Meat plants are necessarily involved to be able to operate in today's production conditions. However, they face important difficulties especially reaching today's technology. In this article, explaining today's meat management of Afyon Region stress necessary subjects for future.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEten_US
dc.subjectSucuken_US
dc.subjectEt İşletmelerien_US
dc.subjectMeaten_US
dc.subjectFermented Meat Producten_US
dc.subjectMeat Plantsen_US
dc.titleAfyon bölgesi et i̇şletmelerinin genel durumu ve geleceğe yönlendirilmesien_US
dc.title.alternativeGeneral situation and properation to the future of meat plants in Afyon regionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.startpage41en_US
dc.identifier.endpage48en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorDoğu, Mebrure


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster