dc.contributor.author | Bulu, Melih | |
dc.contributor.author | Eraslan, İ. Hakkı | |
dc.contributor.author | Barca, Mehmet | |
dc.date | 2014-12-10 | |
dc.date.accessioned | 2014-12-10T08:33:52Z | |
dc.date.available | 2014-12-10T08:33:52Z | |
dc.date.issued | 2007-06 | |
dc.identifier.citation | Bulu, M , , , Eraslan, İ , Barca, M . (2007). TÜRK GIDA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI REKABETÇİLİK DÜZEYİNİN ANALİZİ . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 9 (1) , 311-335 | |
dc.identifier.issn | 1302-1966 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/1242 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/1631/20461 | |
dc.description.abstract | Günümüzün en önemli sosyo-ekonomik etkenine sahip olan endüstrilerden birisi olarak kabul edilen gıda sektörü bir çok alt dalları bünyesinde barındıran karmaşık bir faaliyet kolu olarak öne çıkmakta olup ülkemizde de son yıllarda büyük bir gelişim göstermektedir. Bu gelişmenin düzeyini, temel değişkenlerini ve dinamiklerini anlamak ve sektörün sürdürülebilir rekabet üstünlüğüne katkıda bulunmak, sektör ve ülke ekonomisi için önem taşımaktadır. Bu çalışmada Porter’ın elmas modeli kullanılarak Türk gıda sektörünün uluslararası rekabetçilik analizi yapılmıştır. Analiz doğrultusunda sektörün rekabetçilik düzeyi belirlenmiş ve rekabet yapısının temel özellikleri açıklanarak, dünya arenasında daha rekabetçi bir konuma gelebilmesi için stratejiler önerilmiştir. Çalışma esnasında nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | The food industry is the complex, global collective of diverse businesses that together supply much of the food energy consumed by the world population. Today, food industry is one of the most important manufacturing industry. Turkish food industry experienced a good growth performance in last few years. This paper analysis the international competitiveness level of Turkish food industry by using Porter’s diamond model. It is determined the current state, competitiveness level and explained main features of competitiveness structure of industry, also, a number of competitive strategies suggessted. To achieve the research purpose, secondary and primary research collection methods (in depth interviews, semi-structured questionnaire, and expert opinion) were used. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Türk Gıda Sektörü | en_US |
dc.subject | Elmas Modeli | en_US |
dc.subject | Rekabetçilik | en_US |
dc.subject | Turkish Food Industry | en_US |
dc.subject | Diamond Model | en_US |
dc.subject | Competitiveness | en_US |
dc.title | Türk gıda sektörünün uluslararası rekabetçilik düzeyinin analizi | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.department | Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği | en_US |
dc.department | Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | |
dc.identifier.volume | 9 | en_US |
dc.identifier.startpage | 311 | en_US |
dc.identifier.endpage | 335 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayını | en_US |