dc.contributor.author | Pamuk, Şebnem | |
dc.contributor.author | Gürler, Zeki | |
dc.date | 2015-02-23 | |
dc.date.accessioned | 2015-02-23T08:34:55Z | |
dc.date.available | 2015-02-23T08:34:55Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.issn | 1308-1594 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/2236 | |
dc.description.abstract | Afozzarella peyniri en ünlü İtalyan peynirlerinden birisidir. Genel olarak pizza yapımında kullanılmasının yanında, taze olarak da tüketilen bir peynirdir. Geleneksel olarak manda sütünden üretilmekle birlikte belirli modifikasyonlar ile inek sütünden de üretilmektedir. Ancak inek sütünden üretilen mozzarella peynirlerinde karakteristik lezzet ve aroma
bulunmamaktadır. Gerek turizm ülkesi olmamız, gerekse yurt dışı kökenli firmaların ihtiyaçlarından dolayı, Mozzarella peynirine olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde de belirli bir manda popülasyonu vardır ve manda sütü üretimi yapılmaktadır.
Ancak, mandalardan elde edilen süt, gerektiği şekilde değedendirilememektedir. Bu amaçla, manda sütünden yapılan mozzarella peynirine olan talebin karşılanmasına öncülük eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Mandacılık Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı Süt ve Süt Ürünleri Ünitesi, modem ve hijyenik şardarda mozzarella üretimi yapmakta ve bu konuda örnek oluşturmaktadır. | en_US |
dc.description.abstract | Mozzarella cheese one of the most renowned Italian cheeses. Generally it is used with pizza production, in addition it is a delicious cheese that can be consumed freshly. Although it can be producted from mandate milk traditionally, with identified modifications it has been producted with cow milk but the cheese that has been producted with cow milk there is no characteristic taste and flavor. Because of being a tourism country and necessity of external rooted companies, mozzarella cheese from mandate milk caption is increasing day by day. Our country has a considerable mandate population and mandate milk production with this reason Afyon Kocatepe University Animal Research and Application Center is leading to provide the caption of mozzarella cheese. And it is a good reference making modern and hygienic mozzarella production. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Mozzarella Peyniri | en_US |
dc.subject | Manda | en_US |
dc.subject | Manda Sütü | en_US |
dc.title | Manda Sütünden Gelen Lezzet: Mozzarella | en_US |
dc.title.alternative | The Taste Coming From Water Buffalo Milk: Mozzarella | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Kocatepe Veteriner Dergisi | en_US |
dc.department | Afyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı | en_US |
dc.identifier.volume | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 49 | en_US |
dc.identifier.endpage | 53 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayını | en_US |