Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKara, Recep
dc.contributor.authorAslan, Savaş
dc.contributor.authorYaman, Hilmi
dc.contributor.authorAkkaya, Levent
dc.date2015-02-25
dc.date.accessioned2015-02-25T11:34:12Z
dc.date.available2015-02-25T11:34:12Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1308-1594
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/2320
dc.description.abstractKokoreç ülkemizde günlük olarak üretilen ve tüketilen geleneksel bir üründür. Yapılan bu çalışmada, Afyonkarahisar’da tüketimine sunulan kokoreçlerin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla 10 farklı satış noktasından toplam 50 adet kokoreç numunesi toplanmıştır. Kokoreç numuneleri Toplam Aerop Mezofilik Bakteri (TAMB), Toplam Aerop Psikrofilik Bakteri (TAPB), Enterobacteriaceae, Koliform, Escherichia cali, Enterococcus spp., Lactobacillus spp., Staphylococcus (Micrococcus, Küf/Maya yönünden analize alınmıştır. Mikrobiyolojik analiz sonuçları, sırasıyla 6.29, 4.60, 4.35, 2.43, 2.10, 4.17, 5.63, 2.85, 5.89 log kob/g seviyelerinde tespit edilmiştir. Sonuç olarak tüketime sunulan kokoreç örneklerinin mikrobiyolojik kalitelerinin düşük olduğu, istenilmeyen mikroorganizmalarla kontamine olduğu ve halk sağlığı açısından potansiyel bir risk oluşturabileceği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractKokorec is popular traditional nourishment which is produced daily in our country. This study aims to designate the microbiological quality of the Kokorec which is served in Afyonkarahisar and 50 different samples at 10 different retail markets are involved in this research. Kokorec samples are analyzed in terms of Total Aerobic Mesophilic Bacteria (TAMB), Total Aerobic Psychrophilic Bacteria (TAPB), Enterobacteriaceae, Koliform, Escherichia coli, Enterococcus spp., Lactobacillus spp., Staphylococcus / Micrococcus, Yeast / Mould. The results of the analyses are found as 6.29, 4.60, 4.35, 2.43, 2.10, 4.17, 5.63, 2.85, 5.89 log kob/g respectively. As the result of the research of the Kokorec samples that are served for consumption, it is found that their microbiological quality is low, they contaminated with the undesirable microorganisms in different levels and the consumption of the Kokorec carries a potential risk for the community health.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Hijyenien_US
dc.subjectHalk Sağlığıen_US
dc.subjectKokoreçen_US
dc.subjectMikrobiyolojik Kaliteen_US
dc.titleAfyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Microbiological Quality of Kokorec Samples Consumed in Afyonkarahisar, Turkeyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/ Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı., Adnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü., Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/ Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.startpage7en_US
dc.identifier.endpage10en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster