Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Quality characteristics of noodle including ground yellow poppy seed
(International Journal of Secondary Metabolite, 2017)
The objective of this study is the production of noodle including ground yellow poppy seed which has
phenolic compounds. Phenolic compounds have antioxidant activity. According to the researches, these
compounds reduce ...
Mermer ocaklarında elmas tel kesme ve zincirli kollu kesme makinalarının birlikte kullanımının incelenmesi
(Gazi Üniversitesi, 2017)
Mermer ocaklarında, elmas tel kesme ve zincirli kollu kesme makineleri, blok üretiminde değişik yöntemlerle kullanılmaktadır.
İnceleme yapılan ocakta temel olarak üç farklı üretim şekli uygulanmaktadır. Birincisi Yöntem ...
Afyonkarahisar yöresi tüflerinin fiziko-mekanik özelliklerinin ultrases dalga hızı ile ilişkisinin incelenmesi
(Gazi Üniversitesi, 2017)
Yoğunluk, porozite, su emme, ultrases dalga hızı, tek eksenli basınç dayanımı, eğilme dayanımı yapı taşı olarak kullanılan
kayaçların önemli özelliklerindendir. Bu çalışmada, yapı taşı olarak kullanılan dört farklı volkanik ...
Ilıca (Kütahya) bazaltının beton agregası olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
(Gazi Üniversitesi, 2017)
Agregalar; beton için önemli bir bileşendir ve beton içerisinde hacimsel olarak yaklaşık %75 oranında kullanılırlar. Betonda
kullanılan agregalar TS 706 EN 12620+A1 standardına uygun olmalıdır. Bazalt, günümüz inşaat ve ...
Marka şehir kavramı ve Marsyas'ın Dinar'ın marka şehir olma sürecine katkıları
(7-8 Uluslararası Marsyas Kültür - Sanat ve Müzik Sempozyumu “Dinar ve Bölgesi Araştırmaları, 2017)
Günümüz yaşantısının her aşamasında marka kavramı etkisini arttırmaktadır. Gerçekleştirilen yatırımların geleceğe dönük programlanmasında markalaşma süreci konunun uzmanlarınca her geçen gün çok daha yoğun bir şekilde ...